20 / 04 / 2024

Müteahhitliğe olan ilgi arttı mı

Müteahhitliğe olan ilgi arttı mı

Ekonominin can damarı sanayi sektöründen kaçış yaşanırken müteahhitliğe olan ilgi artıyor. Müteahhitliğe hücum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hedeflerini bile altüst etti.

Müteahhitliğe olan ilgi artıyor!

Ekonominin can damarı sanayi sektöründen kaçış yaşanırken müteahhitliğe olan ilgi artıyor. Müteahhitliğe hücum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hedeflerini bile altüst etti.

Müteahhitliğe olan ilgi yüzde 45 arttı!

Ekonominin can damarı sanayi sektöründen kaçış yaşanırken müteahhitliğe olan ilgi artıyor. Müteahhitliğe hücum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hedeflerini bile altüst etti.

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

İstanbul Valiliği açıkladı! Kış lastiği zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım 2023'e çekildi

İstanbul Valiliği tarafından daha önce duyurusu gerçekleştirilen açıklama kapsamında, 1 Aralık'ta ticari araçlar için başlayacak kış lastiği zorunluluğunun 25 Kasım 2023'e çekildiğini kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı: Yeni binalar da endişe veriyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce kişinin ölümüne neden olan binalarda yapılan hataların tekrarlanması endişe veriyor. Uzmanlar, yeni binalarında korkutan örneklere sahip olduğunu ileri sürdü. 

Son dakika: Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe cuma açılacak.

Sıfırdan e-ticarete başlamak mümkün mü? Ücretsiz e-ticaret şirketi nasıl kurulur?

İnternetin her geçen gün daha fazla insana ulaşması ve online alışverişin popülerliğinin artması, e-ticaret alanını girişimciler ve işletmeler için daha da ilgi çekici hale geliyor. Dolayısıyla bu dijital dünya, yeni iş olanaklarıyla sürekli bir büyümekte. Peki, e-ticarete sıfırdan nasıl adım atılır

0.79 faizle 10 yıl vade fırsatıyla evini dönüştürmeyen kalmasın! Yüzyılın Dönüşüm projesine yoğun ilgi!

Sağlıksız stoku yenilemek için başlatılan yüzyılın dönüşüm hamlesine ilgi oldukça yoğun. 1 hafta gibi kısa sürede kampanyaya 34 bin 425 binada, 446 bin 577 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. En çok başvuru yapan ilçe Bahçelievler olurken onu Güngören takip etti.

Kartlı harcamalarda rekor artış! Peşin ödeyemeyen taksitli alışverişe sarılıyor!

Ramazan Bayramı’nda kartlı alışverişe olan ilgi tam gaz devam etti. Kartlı harcamalar geçen yılın bayram dönemine göre yüzde 161 oranında artarken, harcamalarını taksitlendirenlerin oranı ise yüzde 159 oranında artış gösterdi.

Major R Güzellik Salonu İnşaat Yatırım Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Major R Güzellik Salonu İnşaat Yatırım Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Margarıta Mayorova ve Temurı Robakıdze ortaklığında kuruldu.

1 gram altın 1.444 TL oldu! Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

Borsa İstanbul'da altına olan ilgi gittikçe artıyor. Alım satımının kolay olmasından dolayı sıkça tercih edilen Borsa İstanbul'da bir gram altın 1,444 TL oldu. Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

Aile Bakanlığı`ndan havalara uçuran son dakika müjdesi! E-devlet'ten tek tıkla başvuran 7.500 TL alacak!

Aile Bakanlığı PTT aracılığıyla 7500 TL kış yardımı yapacak. E-devlet, bu sabah dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerinin başvurularını kabul etmeye başladı.

İstanbul TOKİ kura çekimi tarihi açıklandı mı? İlçe ilçe çekiliş sonuçları ne zaman belli olacak?

TOKİ Sosyal konut projesine başvuru yapanların gündeminde İstanbul TOKİ kura çekimi tarihleri yer alıyor. Peki, İstanbul TOKİ kura çekimi tarihi açıklandı mı? İlçe ilçe çekiliş sonuçları ne zaman belli olacak? İşte detaylar...

Çocuğu olan anne babalar müjde! e-Devlet'ten başvuran PTT'den 650 TL alacak! Herkes başvuruyor...

Aile Bakanlığı dar gelirli ve çocuk sahibi olan hanelere 350 TL ile 650 TL arasında destek veriyor. Peki, Çocuk Destek Bileşeni hesaplara yattı mı? 

Annelere müjde! E-Devlet'ten başvuran 600 TL'yi kapıyor! Hemen siz de bir bakın!

Yeni doğum yapan annelere müjde! E-Devlet'ten başvuran 600 TL'yi kapıyor... Hemen siz de bu detaylara bir bakın...

Müteahhitliğe olan ilgi arttı mı Haberi

Müteahhitliğe olan ilgi arttı mı

Ekonominin can damarı sanayi sektöründen kaçış yaşanırken müteahhitliğe olan ilgi artıyor. Müteahhitliğe hücum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hedeflerini bile altüst etti. Bakanlık, her yılbaşında müteahhitlik, ustalık gibi mesleklerle ilgili kaç kişiye yetki belgesi vereceğine yönelik hedef koyuyor. Yıl sonunda verilen belge sayıları hedeflerle kıyaslandığında müteahhitlik yetki belgesi sayısında olağanüstü sapma yaşandı. Bakanlık 2012-2014 arasını kapsayan 3 yılda 35 bin kişiye müteahhitlik belgesi vermeyi hedeflemişti ancak 161 bin kişiye yetki belgesi verdi. 2011 dahil edildiğinde son 5 yılda yetki belgesi verilen müteahhit sayısı 324 bini aştı. Bakanlığın 2014 faaliyet raporunda verilen müteahhit yetki belgesi sayısının hedeften yüzde 853 daha fazla gerçekleşmesi şöyle izah edildi: Talebin öngörülenden fazla olması sebebiyle verilen yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası sayısında artış meydana gelmiştir." 2003'ten...