24 / 04 / 2024

Müteahhitlik fiyat farkı

Müteahhitlik fiyat farkı

Kamu İhale Kurulu, kamuya iş yapan müteahhitler için fiyat farkı konusunda yeni bir karar aldı. Düzenleme kapsamında kamuya 3 milyar TL’lik tasarruf yapıldı.

100 ilaçtan 38'inde ödenen fiyat farkı vatandaşı zor durumda bırakacak

SGK tarafından bedeli ödenen 8 bin 827 kalem ilacın 3 bin 393 tanesinde, hastanın ilacını alabilmesi için fiyat farkı ödemesi gerektiği açıklandı. 2024 senesinde katılım payı haricinde yaklaşık 18 milyar TL vatandaşın cebinden çıkacağı belirtildi.

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

İnşaat sektörü fiyat farkı ve süre uzatımı düzenlemesi bekliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2023 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “TMB olarak her fırsatta dile getirmiş olduğumuz fiyat farkı, süre uzatımı ve tasfiye talepleri devam etmektedir.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Üreticiyle market arasındaki fiyat farkı ağızları açık bıraktı! Limon üreticide 2,50 TL, markette 16,84 TL’ye satılıyor!

Nisanda üretici ile market arasındaki en fazla fiyat farkının yaşandığı sebze yüzde 573,6 ile limon oldu. Edinilen bilgiye göre, limondaki fiyat artışını yüzde 261,2 oranıyla elma, yüzde 209,8 oranıyla kuru üzüm, yüzde 181 oranıyla kuru incir izledi.

Market ile üretici arasındaki fiyat farkı ikiye katlandı! 90 TL'den 180 TL'ye çıktı! '4 zincir market ifşa edilmeli'

Temel gıda ve temizlik ürünlerinde fahiş fiyat ve stokçuluk yapıldığı tespit edilen zincir marketler ile işletmelere uygulanan para cezaları çözüm sağlamayınca, farklı tedbirler gündeme gelmeye başladı. Ayrıca market ile üretici arasındaki fiyat farkı ise ikiye katlandı.

En ucuz iPhone 11 nerede satılıyor? İşte o adresler… iPhone 11 3 Kasım 2022 fiyat listesi…

Bir kez kullananların bir daha vazgeçemedi iPhone’da kur farkından dolayı yaşanan fiyat atışları kullanıcıları üzse de herkes en ucuz iPhone’un nerede satıldığını merak ediyor. İşte iPhone 11 3 Kasım 2022 fiyat listesi…

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 

İnşaat sektöründe fiyat farkı krizi! Müteahhitler zararına mı üretim yapıyor? 

Türkiye Resmi Sektör İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası Başkanı Servet Arslan, fiyatı farkı sisteminin çöktüğü iddiasını gündeme getirerek, acilen sürdürülebilir bir sisteme geçilmesi talebinde bulundu. 

Müteahhitlerden ek fiyat farkı tepkisi: Beklentilerin altında kaldı!

Kamu müteahhitlerine hükümetin yüzde 15 ile yüzde 25 oranında ek fiyat farkı vermesi tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri ek fiyat farkının beklentilerin altında kaldığını dile getirdi. 

Müteahhitlik fiyat farkı Haberi

Müteahhitlik fiyat farkı

Kamu İhale Kurulu 2018 yılında uygulanan eşel mobil sistemini, fiyat farkı uygulanan işlere yansıttı. Kurulun yeni fiyat farkı formülü, geçen ay Karayolları’ndan ödemelerini almaya başladı. Hürriyet Gazetesi'nden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, yeni fiyat farkı formülü, geçen ay Karayolları’ndan ödemelerini almaya başlayan müteahhitlerin alacağı miktar olarak belirlendi. Düzenlemeye göre, kamuya 3 milyar TL’lik tasarruf sağlandı.

Ödemeler formül değişikliği

Kamu İhale Kurulu’nun aldığı karar 25 Aralık 2018 yılında uygulandı. Kararda, akaryakıttaki özel tüketim vergisinde 2018 yılı boyunca uygulanan sistem değişikliği belirtilerek, müteahhitlere yapılacak ödemelerde dikkate alınması gerekiyor. Yapılan formül değişikliğiyle ilgili örneklerin verildiği kararda, normal koşulda temmuz ayı için müteahhite ödenmesi gereken fiyat farkının 3 milyon 564 bin lira olduğu, yeni formülle yapılan hesaplamada ise fiyat farkının eksi 5 milyon 859 bin lira...