28 / 03 / 2024

Müteahhitlik Hizmetleri İçin Sınıflandırma teklifi

Müteahhitlik Hizmetleri İçin Sınıflandırma teklifi

İzmir depremi sonrasında müteahhitlerin yeterlilikleri yeniden tartışma konusu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müteahhitlerin sınıflandırma ve yeterlilik kriterleri yeniden belirlendi. 

Tok Müteahhitlik Hafriyat İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tok Müteahhitlik Hafriyat İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Şerife Şahin tarafından kuruldu.

Nz Müteahhitlik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nz Müteahhitlik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nihal Baydar ve Zuhal Yiğit ortaklığında kuruldu.

Kk Müteahhitlik Ve İnşaat Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kk Müteahhitlik Ve İnşaat Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Konsol ve Saher Khatıb ortaklığında kuruldu.

Smart İsg Mühendislik Hizmetleri İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Smart İsg Mühendislik Hizmetleri İnşaat Limited Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hacı Ahmet Navruzcan tarafından kuruldu.

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

Arev Müteahhitlik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arev Müteahhitlik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Abdulkadir Vural tarafından kuruldu.

Sönmez Müteahhitlik Mühendislik Yapı Ve İnşaat Taahhüt Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sönmez Müteahhitlik Mühendislik Yapı Ve İnşaat Taahhüt Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de Hüseyin Ermiş ve Selim Durğur ortaklığında kuruldu.

Karınca Teknik Mühendislik Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karınca Teknik Mühendislik Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Ali Evin ve Mehmet Akif Üzüm ortaklığında kuruldu.

Turan Müteahhitlik Yapı İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turan Müteahhitlik Yapı İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de Hüseyin Turan ve Furkan Yıldırım Turan ortaklığında kuruldu.

Mimoza Mühendislik Müşavirlik Hizmetleri İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimoza Mühendislik Müşavirlik Hizmetleri İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de Mahmut Batmaz tarafından kuruldu.

Koçak Müteahhitlik Hizmetleri İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koçak Müteahhitlik Hizmetleri İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Göksel Koçak tarafından kuruldu.

Yt Yavuz Müteahhitlik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yt Yavuz Müteahhitlik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yt Yavuz Müteahhitlik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Maltepe'de yapıldı.

Bosphorus Müteahhitlik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Bosphorus Müteahhitlik Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mohammad Arıf Howlader tarafından kuruldu.

Müteahhitlik Hizmetleri İçin Sınıflandırma teklifi Haberi

Müteahhitlik Hizmetleri İçin Sınıflandırma teklifi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müteahhitlerin sınıflandırma ve yeterlilik kriterleri yeniden belirleniyor. Takvim'de yer alan habere göre; Ekim ayında TBMM'ye sunan ve görüşmeleri devam eden "Özel Sektör Müteahhitlik Hizmetleri İçin Sınıflandırma Esaslı Yeterlilik Sistemi" raporunda şu ifadeler yer alıyor:

2 KISIMDA İNCELEME

Müteahhit yeterlilikleri iki ayrı bölümde incelenecek. İlki ekonomik ve maliye yani firmanın mali gücüyle ilgili, diğeri ise mesleki ve teknik olacak. Ekonomik ve mali yeterlilikler üç konu altında ayrılıyor. Bunlar bilanço rasyoları, iş hacmi yani önceki senelerde kazandığı ciro, üçüncüsü de banka referansı. Mesleki ve teknik yeterlilikleri de; iş deneyimi ve teknik iş gücü oluyor.

YENİ PARAMETRELER

Müteahhit yeterlilik sisteminde daha önce uygulanan 9 ayrı sınıflandırma, bu yılın Ekim ayında yönetmelik değişikliğiyle, sektörün de talepleri üzerine 15'e çıktı. 

60 BİN MÜTEAHHİT KAYITTA

2012 yılından 2019'a kadar sistemde yaklaşık 350 bin...