25 / 04 / 2024

Müteahhitlik yasası içeriği

Müteahhitlik yasası içeriği

Müteahhitlik Yasası'nın bir an evvel artık düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cevat Öncü, "Bir dilekçe belediyeye, bir dilekçe TSO'ya. Adamlar bir masa, bir kasa alıyor. Oldu sana müteahhit. Bitti gitti" dedi

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik Yasası acilen görüşülmeli!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Sektördeki çürük elmaları temizleyebilmek için 'Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın bir an önce TBMM gündemine alınması gerekiyor" dedi.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik yasası TBMM gündemine alınmalı!

İMKON Başkanı Tellioğlu: "Türkiye'de her önüne gelen müteahhitlik yapabiliyor. Bu da hem bizi hem de vatandaşları mağdur ediyor" şeklinde konuştu.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 'Kentsel dönüşüm afet odaklı yapılsın' çağrısı! 

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Marmara Depremi’nin 24. yıldönümü için yaptığı açıklamasında kentsel dönüşüme işaret ederek, yapılaşmada ‘doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim’ hususlarına dikkat çekti. 

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022!

Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2022 yılına ait değerlendirme katsayıları hakkında tebliğ, bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Emlak Konut GYO Denizli Merkezefendi projesi için Turgut Müteahhitlik'le sözleşme imzaladı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Denizli Merkezefendi Projesi İkmal İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Turgut Müteahhitlik San. ve Tic. A.Ş. ile 24 Kasım tarihinde imzalandı. 

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Referans Kartal Panorada için müteahhitlik sözleşmesi imzalandı!

Kiler GYO, İstanbul İli Kartal İlçesi 11371 ada 184 parsel ve 11466 ada 105 parselde gerçekleştirilecek olan Referans Kartal Panorada Projesi için Biskon Yapı A.Ş. ile müteahhitlik sözleşmesi imzaladı.

Katar'daki müteahhitlik işleri 20 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye'nin Katar'da hayata geçirdiği inşaat projeleri her geçen gün artıyor. Katar'da Türk müteahhitlik işlerinin yatırımı 20 milyar dolara yaklaştı. 

Müteahhitlik yasası içeriği Haberi

Müteahhitlik yasası içeriği

Müteahhitlik Yasası'nın bir an evvel artık düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cevat Öncü, "Bir dilekçe belediyeye, bir dilekçe TSO'ya. Adamlar bir masa, bir kasa alıyor. Oldu sana müteahhit. Bitti gitti" dedi 


Öncü, şu anda sektörün zor durumda olduğunu da kaydederek, eskiden bir konutun fiyatının 10 yıllık kiraya bedelken şimdi 17,5 yıllık kiraya bedel olduğunu, konut sektörünün haksız rekabet ortamına, kontrolsüz maliyet ve fiyat artışına terk edildiğini belirtti.


DOLAR EN ÇOK KONUTU VURDU

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşlara yüzde 15 katkı sağlanacağını söylemişti. Ancak Davutoğlu'nun açıklamaları sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı arasında yaşananlar doları son dönemlerin en yüksek seviyesine getirmişti. Dolardan en çok etkilenen sekötörlerin...