24 / 04 / 2024

NASA Curiosity Mars uzay aracı

NASA Curiosity Mars uzay aracı

İnsanlığın merakını günden güne celbeden Mars'ta görüntülenen gizemli yapı esrarını koruyor. Mars'ta yaşayan bir tür ya da canlının var olup olmadığını merak eden araştırmacıların karşısına çıkan gizemli bölgenin ne olduğuna ilişkin kesin bir açıklama yapılamadı.

NASA, uzay istasyonuna uzay oteli ekliyor!

Geçen sene Haziran ayında resmileştirilen NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) ticarileştirmesi projesi, yörüngeye bakan istasyona otel eklenmesiyle sürüyor. Tasarımcı Philippe Starck, otelin iç mekan tasarımını “rahat ve sıcak bir yumurta” şeklinde tanımlıyor.

NASA Mars’ta yapılan konut projelerini tanıttı!

NASA, Kızıl Gezegen’de yaşayacak astronotlar için yapılan konut projeleri yarışmasının finalistlerini seçti.

NASA Mars için şişme ev tasarladı!

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda deneyecek.

Mimar Güvenç Özel'in Mars'taki evini robotlar inşa edecek!

NASA’nın açtığı “Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması”nda Türk mimar Güvenç Özel’in projesi 168 proje içinden dördüncü seçildi.Güvenç Özel projesini Habertürk’e anlattı.

Mars’ta proje yarışmasını Türk mimar kazandı!

GEÇTİĞİMİZ hafta Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’ta sıvı halde su bulduğunu açıklamasının ardından bu gezegende yaşam umudu arttı.

Mars Kolonisi mimari yarışmasında Güvenç Özel'in projesi dördüncü oldu!

NASA’nın düzenlediği ‘Mars Kolonisi’ isimli mimari yarışması yakın zamanda ilk insanlı koloninin kurulacağını ortaya koydu. 168 projenin katıldığı yarışmada Türk mimar Güvenç Özel’in projesi finale kalarak dördüncü oldu.

NASA'nın Mars'ta ev tasarımı yarışmasında 30 finalist kaldı!

NASA'nın Mars'ta ev tasarımı yarışmasında 30 finalist kaldı. Avustralyalı The Foster + Partners şirketinin tasarımına göre Kızıl Gezegen'in kum ve çakıl taşlı yüzeyindeki 93 metre kare üzerine kurulu evler 3D yazıcı ile inşa edilecek.

Mustafa Baygan: Gayrimenkul en doğru yatırım aracı!

Çalışmalar sırasında birçok tatsız olay ve şikayetle karşılaştıklarını anlatan Era Gayimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan "Son yılların en doğru yatırım aracı gayrimenkul'' dedi.

Güneş enerjili yeraltı parkı!

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) eski mühendisi ve mimar James Ramsey ile Dan Barasch, New York’a dünyanın ilk yeraltı parkını yapmaya hazırlanıyor. İşte ayrıntılar...

Yenimahalle Belediyesi dönüşümde aracı olacak!

Yenimahalle Belediyesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenilenecek olan 25 Mart Mahallesi SSK Bloklarında yaşayan vatandaşlarla mağdur olmaması için projeyi üstlenecek firma ile vatandaş arasında aracı olacak.

Gayrimenkul sektörü reyting aracı mı?

Emlakchi İstanbul Gayrimenkul Pazarlama'dan Bilge Özdemir, gayrimenkulün reyting aracı olup olmadığını değerlendirdi. İşte, Özdemir'in gayrimenkul reyting aracı mı? sorusuna cevabı;

2002 yılında Boğaziçi'ndeki gecekondular rant aracı haline gelmiş!

2002 yılında İstanbul Ticaret Odası'nın ''İstanbul'da Kaçak Yapılaşmanın Nedenleri'' konulu araştırmasına göre, başlangıçta sadece barınak ihtiyacını karşılamak inşa edilen Boğaziçi'ndeki gecekondular rant aracı haline gelmiş.

Tapu harcı hesaplama aracı!

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Gerçekleşen devir işlemi için tarafların belli oranlarda harç ödemesi yapması gerekiyor. İşte tapu harcı hesaplama aracı..

NASA Curiosity Mars uzay aracı Haberi

NASA Curiosity Mars uzay aracı

Dünya hariç tutulursa, hâlen Güneş Sistemi’ndeki gezegenler içinde sıvı su ve yaşam içermesi en muhtemel gezegen olarak görülmeye devam ediyor. Mars'ta hayat izi arayan araştırmacıların son keşfi ise insanlığı heyecanlandırdı. NASA, Mars'ta çekilen son görüntüleri dünya kamuoyuna ilk kez gösterdi. Fotoğraflarda bir dağın içine oyulmuş şekilde görüntülenen kapı benzeri yapı dikkat çekti. 

NE OLDUĞU HENÜZ AÇIKLANAMADI

NASA’nın Curiosity Mars uzay aracı tarafından çekilen fotoğraflarda, kayaların arasında bulunan ve kapıya benzeyen bir oluşum dikkat çekti. "Gizemli kapı" için çeşitli teoriler ortaya atılırken, araştırmacılar konu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bir geçide benzeyen yapının girişine benzeyen görüntünün Mars'ta 4 Mayıs'ta yaşanan depremin ardından kaya parçalarının çatlaması sonucu oluşması ihtimali üzerinde duruluyor. NASA tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, fotoğrafın 7 Mayıs’ta Greenheugh Alınlığı olarak bilinen jeolojik noktada çekildiği...