23 / 04 / 2024

Riskli dönemlerde konut en garanti yatırım aracı!

Riskli dönemlerde konut en garanti yatırım aracı!

Altunbüken Holding ve Relux Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Altunbüken, TÜİK tarafından açıklanan, yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi. Altunbüken, "Riskli dönemlerde konut en garanti yatırım aracı olarak başı çekiyor" dedi



Altunbüken Holding ve Relux Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Cem Altunbüken, bugün TÜİK tarafından açıklanan, yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi. Genel seçimler sonrasında başlayan siyasi belirsizlik ve yaşanan terör olayları nedeniyle zor bir dönemden geçtiğimizi söyleyen Altunbüken, şöyle devam etti:


"Ortaya koyduğumuz beklentiyi aşan bir büyüme performansı, geleceğe dair umudumuzu artırdı. Bu büyümeye en büyük katkı da inşaattan geldi. İçerisinde bulunduğumuz bu olumsuz konjonktüre rağmen, bu veriler umudumuzu artirma konusunda bize en önemli işaret" diye konuştu.


Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olan konut sektörünün piyasalarda yaşanan dalgalanmalara rağmen hala yatırımcıların gözde yatırım alanı olduğuna dikkat çeken Altunbüken, "İnsanlar belirsizlik ortamlarında borçlanmaktan çekiniyor ve daha çok peşin alımlara yöneliyor. Yine de riskli dönemlerde konut en garanti yatırım aracı olarak başı çekiyor" dedi.


İnşaat sektörü 2015'in 2. çeyreğinde yüzde 2 büyüdü!



Geri Dön