23 / 04 / 2024

nihat dönem site ortak alanlarının sigortası yazısı

nihat dönem site ortak alanlarının sigortası yazısı

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'site ortak alanlarının sigorta ettirilmesi' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Konut sitelerinde fahiş aidatlara son! Site aidatlarında yeni dönem başlıyor!

Son zamanlarda site aidatlarındaki fahiş zamlar gündemden düşmüyor. Konut sitelerindeki fahiş aidatlara son verecek yeni dönem başlıyor. İşte ayrıntılar...

6 maddede site yönetimlerinde dış hizmet alımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimlerinde dış hizmet alımı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

21 maddede site müdürlüğü ve maaşları tavsiye hesabı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site müdürlüğü ve maaşları tavsiye hesabı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

23 maddede site yönetimlerinde yönetici-müdür müesseseleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'site yönetimlerinde yönetici-müdür müesseseleri' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Nihat Dönmez kimdir?

26 yıllık saha tecrübesine sahip Nihat Dönmez ileri Site Yönetimleri Danışmanı, Makine Mühendisi, Emlak Müşaviri Nihat Dönmez kimdir?

Tek- Art İnşaat ara dönem faaliyet raporunu yayınladı!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar Anonim Şirketi, ara dönem faaliyet raporu hakkında sınırlı denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Sinpaş GYO ara dönem finansal raporunu açıkladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda ara dönem finansal raporunu açıkladı.

Emlak Konut GYO ara dönem finansal raporunu açıkladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda ara dönem finansal raporunu açıkladı.

Metal GYO ara dönem finansal bilgilerini yayınladı!

Metal Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., ara dönem finansal bilgilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Metal Gayrimenkul ara dönem faaliyet raporunu açıkladı!

Metal Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık ara dönem konsolide olmayan faaliyet raporunu açıkladı.

Özderici GYO ara dönem faaliyet raporunu açıkladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık ara dönem konsolide olmayan faaliyet raporunu açıkladı.

Reysaş GYO ara dönem finansal raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık ara dönem finansal mali raporunu yayınladı.

Akmerkez GYO ara dönem finansal bilgilerini açıkladı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, 6 aylık ara dönem özet finansal bilgilerine ilişkin sınırlı denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

nihat dönem site ortak alanlarının sigortası yazısı Haberi

nihat dönem site ortak alanlarının sigortası yazısı

1-) Üzerindeki yapı, yapılar arsası ve makine ekipmanı ile birlikte  bir bütün olarak sitenin sigorta ettirilmesi, kat malikleri/temsilciler kurulunun bu konuda alacağı bir kararla mümkündür.


2-) Bu karar alındıktan sonra yönetim kurulu hukuki-mali-idari-sosyal boyutlu bir çalışma yapar ve muteber gördüğü firmalardan teklifler alır.


3-) Bu teklifleri değerlendirme üzere , kurul, bir komisyon oluşturmamışsa, yönetim kurulu dışarıdan da destek alarak teklifleri değerlendirir.


4-) Sigorta bedelini, risklerin değerlendirme –ekspertiz raporu belirlemesine rağmen, kurulun ayırdığı bir bütçe varsa, bazı kalemlerde yapılacak tasarruflar ile denk bütçe prensibine azami ölçüde sadık kalınır.


5-) Kat malikleri,sigorta bedeline arsa payları oranında katılır. Yönetim planında bunun dışında bir hüküm varsa geçersizdir.Aynı şekilde oluşacak risk  gerçekleşmesi durumunda, alınacak olan sigorta bedelinin kat malikleri arasında paylaştırılması ve gerekli yerlere harcanması esastır.


6-) Deprem sigortası,...