26 / 04 / 2024

Noter onayı olmayan sözleşme geçerliliği

Noter onayı olmayan sözleşme geçerliliği

Posta yazarı Tamer Heper 'Haziran'da 317 bin TL bedelle noter onaysız inşaat şirketinden, 150 bin TL peşinat, Ocak 2021’de 167 bin TL kredi olarak daire sözleşmesi yaptık. Bu durumda sözleşmeyi feshetsem ne kadar zararım olur?' sorusunu cevapladı.

Miras sahiplerine tapuda yeni düzenleme geliyor

Miras kalan ve kardeşler arasında paylaştırılan dükkan ve gayrimenkul tapuları için yürürlükteki yer alan uygulamalarda değişiklik yapıldı. Yapılan yeni düzenleme kapsamında hisseli tapu devri için noter onayı şartı yürürlükten kaldırıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi? Kiracı ihtarname almıyorsa ne olur?

Kira sözleşmesi mülk sahibi ve onu kiralayan kişiyi bağlayan resmi bir belgedir. Peki kira sözleşmesine dair neler bilinmektedir? İşte kira sözleşmesine dair araştırılan bazı detaylar!

Nurol GYO'nun 400 milyon TL'lik borçlanma aracı ihracına noterden onay!

Nurol GYO'nun 400 milyon TL'lik borçlanma aracı ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı. Borçlanma aracı veya araçlarının ihracı şeklinde revize edildi ve ilgili noter onaylı karar yayınlandı. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

Kira sözleşmesinin imzalanması ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Peki, kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

Kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Noter huzurunda imzalanan kira kontratları için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Buna karşın noter onayı olmayan sözleşmeler için damga vergisi ödenmiyor. Peki, kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Kira kontratı noter onayı gerekir mi?

Kira kontratı, mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Kanunen kira sözleşmesinin yazılı olarak yapılma gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Peki, yazılı kira kontratı için noter onayı gerekir mi?

Kira sözleşmesi noter harcı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında, belirli ve belirli olmayan bir süre için kira sözleşmesi yapılabiliyor. Bu sözleşmeyi noter huzurunda imzalayan kimseler belli bir harç ödüyor. Peki, kira sözleşmesi noter harcı 2015 ne kadar?

Kira kontratında noter onayı şart mı?

Kira kontratı, mesken ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracının haklarını korumak, sorumluluklarını tespit etmek adına imzalanıyor. Peki, kira kontratında noter onayı şart mı? Değil mi?

Kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında belirli ve belirli olmayan bir süre için kira kontratı yapılabiliyor. Kira kontratı zorunlu olmamak ile birlikte noterde onaylatabiliyor. Peki, kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?

Kira kontratı noter onaylı değilse ne olur?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı imzalanıyor. Peki kira kontratı nasıl ve nerede yapılmalı? Kira kontratı noter onayı zorunlu mu? Kira kontratı noter onaylı değilse ne olur?

Noter onayı olmayan sözleşme geçerliliği Haberi

Noter onayı olmayan sözleşme geçerliliği

Posta yazarı Tamer Heper 'Haziran ayında 317 bin lira bedelle noter onaysız inşaat şirketinden, 150 bin lira peşinat, Ocak 2021’de 167 bin lira da kredi olarak daire sözleşmesi yaptık. Fakat şu anda krediler çok yükseldi, daha da yükseleceğe benziyor. Çektiğim kredi faizi çok yüksek olacak, ben bu kadar olacağını düşünemedim. Arabamı haziran ayında sattım, sadece arabadan 40 bin lira zararım var şu anda. İnşaat şirketi sözleşmeyi iptal edersem, verdiğim parayı 6 ay sonra ödeyeceğini söylüyor. Bir de ceza ödeyecekmişim. Bu durumda sözleşmeyi feshetsem ne kadar zararım olur?' sorusunu yanıtladı.

Haziran ayında 317 bin lira bedelle noter onaysız inşaat şirketinden, 150 bin lira peşinat, Ocak 2021’de 167 bin lira da kredi olarak daire sözleşmesi yaptık. Fakat şu anda krediler çok yükseldi,...