19 / 04 / 2024

noter yardımcılık sistemi

noter yardımcılık sistemi

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bakan Abdulhamit Gül’ün Bakanlar Kurulu’na sunumlar düzenlendiği İkinci Yargı Paketi’ne göre noterlere 'yardımcılık' sistemi geliyor...

Abdüssamet Bahadır yeniden GİGDER Başkan Yardımcısı seçildi!

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır, yeniden Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği (GİGDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Müdür ve müdür yardımcısı atama sonuçları belli oldu mu?

Müdür ve Müdür yardımcılığı Atama Sonuçları 2023 için beklenen açıklama yapıldı. Yönetici atama sonuçları açıklayan şehirler belli oldu. MEB yönetici atama sonuçları sorgulama ekranı ve atama kararlar neler?

Elçi Yapımcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elçi Yapımcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Hüsamettin Elçi tarafından kuruldu.

Detay Yapımcılık Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Detay Yapımcılık Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi buün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Dombay tarafından kuruldu.

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 5 milyon 386 bin 914 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

50 Millî Eğitim Uzman Yardımcısı alınıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı! Son başvuru tarihi 10 Şubat 2023!

Millî Eğitim Uzman Yardımcılığı için 50 kişi alınacak. Son başvuru tarihi 10 Şubat 2023 olan ilan için kadro dağılımı da belli oldu. Coğrafya branşından Almancaya kadar birçok alanda alım yapılacak. İşte detaylar…

Etap34 İnşaat Otomotiv Ve Tarımcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Etap34 İnşaat Otomotiv Ve Tarımcılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Çiğdemtepe tarafından kuruldu.

Merkez Bankası Açık Bankacılık sistemini kullanıma açtı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, liralaşma stratejisinin dijital ekonomi yol haritasının önemli bir bileşeni olan ödemeler alanı Açık Bankacılık sistemini kullanıma açtı. İşte Merkez Bankası Açık Bankacılık sistemi ile ilgili merak edilen detaylar...

Ceyhan Yapımcılık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ceyhan Yapımcılık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Orhan Gök tarafından kuruldu.

Çiftçiler dikkat! Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılık devri başlıyor! İşte yeni düzenlemeler...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, "Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılığa geçiyoruz. 1 Ekim itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi'nin e-devlet üzerinden güncellenmesiyle ilgili çalışma başlattık" açıklamasında bulundu ve konuyla ilgili detayları paylaştı. İşte o detaylar...

Bakıcı maaşları uçtu! Çocuk bakıcısı, hasta bakıcı, yaşlı bakıcı ve ev yardımcısı maaşları ne kadar?

Bakıcıların maaşlarının Ocak ayına göre yüzde 60 arttığı belirtildi.Peki, gündüzlü çocuk bakıcısı, gündüzlü yaşlı bakıcısı, gündüzlü ev yardımcısı, yatılı  çocuk bakıcısı, yatılı yaşlı bakıcısı, yatılı ev yardımcısı maaşları ne kadar? İşte ev hizmetlerinde en düşük maaşlar...

Aile hekimlerinden uygun kiralık konut uyarısı: Sağlık sistemi çökebilir

Türkiye'de yaşanan konut krizi ve kiralık konut fiyatlarındaki aşırı yükselişler sağlık sistemini tehdit ediyor. Uygun fiyatlı konut bulamayan aile hekimleri, aile sağlığı merkezlerinin hizmet veremez duruma gelebileceğini ve sistemin çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Yavuz Öztürk, vekaleten Halk GYO Proje Geliştirme ve Uygulama Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı!

Halk GYO Yönetim Kurulu tarafından, Proje Geliştirme ve Uygulama Genel Müdür Yardımcılığı yetki ve görevlerini yerine getirmek üzere, Proje Uygulama Müdürü Yavuz Öztürk'ün Genel Müdür Yardımcılığı makamına vekaleten atanmasına karar verildi. 

noter yardımcılık sistemi Haberi

noter yardımcılık sistemi

Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan ve Bakan Abdulhamit Gül’ün Bakanlar Kurulu’na sunumlar düzenlendiği İkinci Yargı Paketi’nde ‘hukuksal yargılama’yla ilgili düzenlemeler bulunacak.

İlk paketi tamamlanması amaçlanan yeni düzenlemelerin en geç yeni yılın başında TBMM’ye sevk edilecek. Taslak nedeniyle “Hukuk yargılamasının daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi, uygulayıcıların ve doktrinin belirttiği yargılama sorunlarının çözülmesinin” planlandığı ortaya çıktı. Düzenlemeler sonrasında 4 milyon hukuksal yargılama dosyasını ilgilendirdiği açıkladı. Daha önce Strateji Belgesi’ne yapılması açıklanan başlıklar olarak konulan ve pakete alınan bazı düzenlemeler şöyle:

NOTERLERE YARDIMCI

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre, noterlere “yardımcılık” sistemş geliyor. Bundan sonra sadece hukuk mezunlarından olmak üzere noter yardımcılığı sistemi oluşturulacak. Noterlerde artık ikinci adam, katipler değil, noter yardımcılarına sahip olacak. Noter ve noter yardımcısı olabilmek için sınav şartı aranacak.
 
Noterlikte oluşturulacak...