29 / 03 / 2024

ödenen kira miktarı

ödenen kira miktarı

Kiralık kamu binaları ve ödenen kira miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Depremzedelere ödenen nakdi yardım miktarı 105,5 milyar liraya kadar çıktı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin sonrasında, kira yardımlarından nakdi desteklere ve borç yapılandırmasına kadar birçok alanda yaraları sarmak için çalışmalar devam ediyor.

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Artan kira fiyatları karşısında zorlanan kiracılara rahat bir nefes aldıracak haber geldi. Kira yardımlarının resmen başladığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, her ay o miktar hesaplara yatırılacak.

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremden etkilenen 11 ilde vatandaşlara ödenen kira yardımı için izlenecek adımlar netleşti. Peki kimler deprem kira yardımına başvurabilir? Ne kadar kira yardımı ödenecek?

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Dikkat kira yardımı miktarı artırıldı!

Geçim darlığı yaşayan ailelere devlet tarafından yapılan kira yardımı miktarı artırıldı. Peki söz konusu kira yardımı kimlere veriliyor, nasıl alınıyor, başvuru için neler gerekiyor?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Fazla ödenen kiralar geri alınabilir mi? Şimdi bakın!

Ev sahiplerinin yasal sınırı aşan zamları ve kiracıların bu nedenle zor duruma düşmesi sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri kira artışı için kiracılarını zorlayabilir mi? Kiracılar fazla ödenen kira bedellerini geri alabilir mi? İşte ayrıntılar...

Kiracı son ay kira öder mi?

Kiracılar belli bir miktar karşılığında oturacakları konutu, ev sahiplerinden kiralarlar. Peki kiracı, evden çıkarken son ay kira öder mi? İşte detaylar!

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracıların taşındıkları gayrimenkullere yaptığı bazı masraflar bulunabilir. Bu durumda ödenen miktar kira bedelinden düşürülür. İşte “Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?” sorusunun yanıtı!

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank peş peşe zam yaptı! Emekli promosyonunda dev artış! Yeni rakamı hemen öğrenin...

Türkiye'de bankalar arası emekli maaşı promosyon kampanya yarışına kamu bankaları da dahil oldu. Kamu bankalarında SGK emeklilerine 3 sene için ödenen promosyon miktarı 5 bin Türk Lirası'na yükseltildi.

Kira kontratlarında flaş gelişme! Artık iade edilebilecek

Kiralardaki artış ödenen depozito miktarının da artmasına sebebiyet verdi. Gayrimenkul sahipleri en fazla 3 kira bedeli kadar depozito istiyor. Ancak bazı ev sahipleri daha fazla depozito talep edebiliyor. Bu durumda kiracı için iade hakkı doğmakta. İşte tüm detaylar...

Emekli promosyonunda çılgın artış! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank promosyon miktarını peş peşe açıkladı!

Türkiye'de bankalar arası emekli maaşı promosyon yarışına kamu bankaları da dahil oldu. Kamu bankalarında SGK emeklilerine 3 yıl için ödenen promosyon miktarı 5 bin TL'ye yükseltildi.

ödenen kira miktarı Haberi

ödenen kira miktarı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kiralık kamu binalarına ve ödenen kira miktarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- Kamunun bina kirası olarak ödediği aylık toplam gider ne kadardır? Bu kiralar kimlere ödenmektedir?

2- Kiralanan toplam gayrimenkul adedi ne kadardır? En fazla hangi kurum bina kirası...