27 / 04 / 2024

ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

Colliers International, ofis kiracılarının yaygın olarak yaptığı ve maliyete yol açan en büyük 10 hatayı belirledi. Şirketler ofis kiralarken nerede hata yapar?

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

2023'te ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Yeni gayrimenkul kiralamak isteyenlerin bazı konularda tedbirli olması gerekiyor. Peki, Ev, ofis veya işyeri kiralarken dikkat edilmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

O ilde 6 adet konut ile 3 adet ofis satışa çıkıyor! Gayrimenkul alacaklar dikkat! 

Artvin Yusufeli'nde 6 adet konut ile 3 adet ofis satılıyor. Peki Artvin Yusufeli'ndeki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İhalesi ne zaman? 

O ilde taksitle 19 adet iş yeri satılıyor! Ofis ve iş yeri alacaklar bu tarihe dikkat! 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya ili, Adapazarı ilçesinde yer alan 19 adet ofis ve iş yerini peşin ya da taksit imkanıyla satıyor. Peki Sakarya'da yer alan iş yerlerinin fiyatları ne kadar? 

Ev kiralarken ne Kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralama sürecinde verilen kapora, kiracıların aklını karıştırabilmektedir. Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri alınabilir mi? Nelere dikkat etmek gerekir? İşte bütün ayrıntılar...

Araba kiralayacaklar dikkat! Araç kiralarken nelere dikkat edilmeli? Sakın bunları unutmayın!

Araba kiralayacakların dikkat etmesi gereken önemli ayrıntılar bulunuyor. Peki araba kiralayacaklar nelere dikkat etmeli? Araç kiralarken nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Sezonluk ev kiralarken nelere dikkat edilmelidir?

Ev kiralanırken, özellikle sezonluk ev kiralanırken nelere dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Ev alacaklar ve kiralayacaklara şok tuzak! Olmayan ev dolandırıcılığına dikkat! 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının katlanarak yükselmesine çözüm bulmak için çabalayan vatandaşlar, şimdi de emlak dolandırıcılarının radarına girdi. Peki ev alırken ya da kiralarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

RE/MAX Türkiye Metaverse'te ofis açtı! 

Dünyanın gündemindeki yeni gerçeklik şeklinde dikkat çeken Metaverse, markaların da odağında. Çalışma hayatından eğlenceye, alışverişten sosyal etkinliklere pek çok gerçek hayat deneyiminin dijital benzerinin oluşturulduğu sanal evrende RE/MAX Türkiye de ofis açtı.

Kiralık ev arayanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

İstanbul’da yaşayan 34 yaşındaki mimar M. A. ev kiralamak isterken 4 bin TL dolandırıldı. Peki ev kiralarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli?

Sahte ev ilanları vatandaşları mağdur ediyor!

İnternetteki sahte gayrimenkul ilanları vatandaşların canını yakmaya devam ediyor. Uzmanlar internetten ev alıp kiralarken dikkat edilecek konuları sıraladı. 

Kiralık villa arayanlar dikkat!

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte kiralık villa arayanların sayısı bir hayli arttı. Talebin artması ile birlikte dolandırıcılar bu durumu fırsata çevirdi. Peki, villa kiralarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Karma projelerde hangi özelliklere dikkat edilmeli?

Karma projeler, “konut, ofis, AVM, rezidans, hotel, hastane, marina, tematik park, üniversite, müze...” fonksiyonlarının hepsine veya birçoğuna sahip “akıllı yaşam alanları” olarak nitelendirilir. Peki karma projelerde nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar..

ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenler


1. SÜRECE ÇOK GEÇ BAŞLAMA - Önceden yeterince planlama yapmadan girdiğiniz bir görüşme sürecinde kendinizi olumsuz bir konumda bulabilirsiniz. İşi tamamlama süresi kısaldıkça, görüşmeleri daha verimli kılabilecek seçenek sayısı da azalır. İdeal olanı, kiralama döneminiz sona ermeden çok önce elinizdeki listede 3 ya da 4 uygun seçeneğinizin bulunmasıdır.


2. ESNEK BİR GAYRİMENKUL PLANINA SAHİP OLMAMA - Şirketinizin gayrimenkul ihtiyaçlarını sadece bugün için değil, gelecekteki birkaç yıl için de anlamak bir zorunluluktur. Şüphesiz, işlerinizin bu dönemde gelişmesini bekliyorsunuzdur. Uzun vadeli ihtiyaçlarınızın şu anki ihtiyaçlarınızla birlikte göz önünde bulundurulduğundan emin olunuz.


3. TAMAMEN PARASAL MALİYET ÜZERİNE ODAKLANMA - Şirketlerin yerleşimleri ile ilgili kararlar, çoğunlukla kâr hanesi maliyetlerine odaklanarak alınır. İyi...