26 / 04 / 2024

Ofis projelerinde tercih edilen bölgeler

Ofis projelerinde tercih edilen bölgeler

Gayrimenkul sektöründe yatırımcıların yüzünü güldüren sadece konut projeleri değil. Son yıllarda ard arda inşa edilen ofis projeleri yabancı yatırımcılarında ilgi odağı haline geldi.

İstanbul'da ofis kiraları yükselişe geçti!

Koronavirüs salgınında hibrit çalışma modeli ön plana çıktı. A sınıfı modelli ofislerin tercih edilmesiyle İstanbul'da ofis kiraları artmaya başladı.

Koronavirüsle ofis ve konutlarda yüksek kulelere talep azalacak mı?

Koronavirüs yaşam pratiklerimizde ve gündelik hayatımızda birçok değişime sebep oldu. İç mimar Ahmet Güneş, koronavirüsün mimari tasarımları nasıl etkileyeceğini anlattı. Güneş, konutlarda balkonun önemli bir kriter olacağını ve ofis ve konutlarda yüksek kulelerin tercih edilmeyeceğini söyledi.

Nef projelerinde GF Hakan Plastik ürünleri tercih ediliyor!

Projelerinin odağına tasarım ve inovasyonu alan Nef, suyun sağlıklı taşınması yolunda GF Hakan Plastik ürünlerini tercih ediyor.

Kazandıran 6 home ofis projesi!

Konut ve ticari projelerin yanı sıra home ofis projeleri de tercih ediliyor. İşte İstanbul’daki kazandıran 6 home ofis projesi…

Kağıthane Cendere son 5 yılın en gözde yatırım merkezi!

Kağıthane'de son 5 yılda konut ve ofis projelerinde fiyatlar yüzde 87 oranında arttı. Cendere Vadisi boyunca bölgede gelişim süreci devam ediyor. 

Realty World Türkiye, Van'da ofis açtı!

Türkiye’nin en çok tercih edilen gayrimenkul franchise markası Realty World Türkiye, Van’daki ilk ofisini açarak Türkiye genelinde toplam 200’e yakın ofis sayısına ulaştı

Ofis projelerinde kriterler değişti!

Özellikle kurumsal yatırımcıların ofis konusundaki beklentileri çok değişti. Artık fiyatın önüne geçen kriterler belirleyici. Bunları karşılayan projeler iyi satıyor...

İnşaat sektöründe dijital bir çağ başladı!

Ofis projelerinde uzmanlaştığı dile getiren Fer Yapı Yönetim Kurulu üyesi Ramadan Kumova "FerYapı, yenilikçi ve sürdürülebilir çalışma anlayışıyla ekonomiye değer katıyor" dedi.

Konut ve ofis projelerinde fiyat artışı olabilir!

Moment Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Uyar, 2017 yılının ikinci çeyreğinde; konut ve ofis projelerinde fiyat artışı olabileceğinin vurgusunu yaptı. Uyar, "“İkinci çeyrekte yüzde 30'lara varan bir artış bekliyoruz” dedi.

Artaş İnşaat hazır ve sanal ofis işletmeciliği yapacak!

Artaş İnşaat’ın genç veliahtı Serhan Çetinsaya babası Süleyman Çetinsaya’nın hayata geçirdiği gayrimenkul projelerinde hazır ve sanal ofis işletmeciliği yapacak. İlk adımı Maslak’ta atan WorkLand İcra Kurulu Başkanı Serhan Çetinsaya, “2 yılda 5 şubeye ulaşacağız” dedi.

Lüks konut projelerinde alüminyum tercih ediliyor!

İzmirli iş adamı Doğuş Bayır, sektörün kendisini yenilemesi ve geliştirmesiyle alüminyumun inşaat sektöründe daha fazla pay almaya başladığını söyledi. Bayır, 'Beyaz Altın' olarak bilinen alüminyumun özellikle gökdelen ve konut projelerinde tercih edilmeye başlandığını söyledi.

Tarkan, Vadistanbul Bulvar'dan ofis katı satın aldı!

Megastar Tarkan ofis yatırımı için Türkiye’nin uluslararası alandaki gayrimenkul projesi Vadistanbul’un Bulvar etabını tercih etti. Vadistanbul’un ofis, alışveriş caddesi, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabından Tarkan bir ofis katı satın aldı.

Kartal markalı konut ve A sınıf ofis projelerinde öne çıkıyor!

EVA Gayrimenkul'ün gerçekleştirdiği araştırmaya göre birkaç yıl içinde markalı konut projelerinde hızlı bir yükseliş içine giren Kartal, A sınıfı ofis projelerinde de öne çıkıyor ve karma projeler bölgeye damgasını vurmaya başlıyor.

Ofis projelerinde tercih edilen bölgeler Haberi

Ofis projelerinde tercih edilen bölgeler

İstanbul Maslak'ta başlayan ofis yatırımı rüzgarı, Ataşehir, Kağıthane ve Kavacık'tan sonra ulaşımın kolay olduğu tüm semtleri sardı. Bu alandaki yatırımlar 2015'te zirve yaptı.



Şirketlerin çoğu artık satış stratejisini Ortadoğu, Rusta ve Uzakdoğu pazarı üzerinden belirliyor. Ofis projelerinin karlı yatırımlar haline gelmesi inşaat firmalarında iştahını kabartıyor. 5-6 yıl öncesine kadar stüdyo daire planı olmayan projelerin yeni halkalarında bu tip dairelere yer veriliyor.




İstanbul'un 12 ofis bölgesi 

İSTANBUL'DA değeri günden güne artan LeventBüyükdere Caddesi (Şişli, Etiler, Levent, Maslak)üzerindeki yatırımlara artık yenileri ekleniyor. Türkiye'nin yeni finans merkezi Ataşehir'e rağbet başta olmak üzere Kozyatağı, Ümraniye, Kavacık, Kartal-Pendik, Kağıthane, Üsküdar ve Kadıköy'ün ana arterlere yakın noktaları, Kurtköy ve Atatürk Havalimanı bölgesi, Bayrampaşa merkez. Beyoğlu'nda Taksim-Haliç bölgeleri ve Beşiktaş'taki ofis yatırımları art arda geliyor. Geniş metrekareli ofislere ihtiyaç...