29 / 03 / 2024

öğrenci yurt fiyatları 2022

öğrenci yurt fiyatları 2022

İstanbul'da yurt fiyatları 2 yıllık pandemi döneminin sona ermesinin ardından adeta uçuşa geçti. Geçen yıl en düşük 9 bin TL olan yurt fiyatları bu sene 13 bin lirayı görecek. Maksimum fiyatın ise 100 bin lirayı bulacağı tahmin ediliyor.

Üniversite öğrencilerine kiralardan sonra bir kötü haber daha! Ev eşyalarına yüzde 100’ün üzerinde zam geldi!

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala barınma problemini çözmek isteyen öğrenciler kiralık konut ve yurt arayışlarını hızlandırdı. Yurt fiyatlarındaki zamlar nedeniyle ortak ev kiralayan öğrencileri kiralardaki artışın yanı sıra bir de ev döşeme maliyetindeki artış da vurdu.

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

Türkiye'nin buğday üretimi 21,5 milyon tona, arpa üretimi ise 9 milyon tona ulaştı. Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları da resmen katlandı. İşte buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2023 fiyat listesi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Yurt fiyatları İstanbul'da 20 bin, Ankara'da 26 bin, İzmir'de 22 bin TL'ye dayandı! Hem öğrencilere hem ailelerine şok!

Üniversite tercihlerinin başlamasının ardından, yurt ve konut sektörü de yeniden hareketlendi. Yurt fiyatları İstanbul'da 20 bin, Ankara'da 26 bin, İzmir'de 22 bin TL'ye dayandı. İşte ayrıntılar...

Kiralık evlerde fiyat artışı tam gaz! Ortalama kiralar 9 bin TL ile 22 bin 500 TL arasında değişiyor! 

Son günlerde kiralık ev ve kiralık yurt fiyatları merakla araştırılmaya başlandı. Fiyatlardaki artışların devam edeceği belirtilirken, ortalama rakamlar resmen buz kestirdi. İşte ayrıntılar...

Toplu taşımaya zam geldi! Tam ve öğrenci bilet fiyatları ne oldu! 

Maliyet yükü ve vergilerin artması nedeniyle Ankara'da 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren toplu ulaşıma zam yapılacağı bildirildi.

Türkiye 2 ayda yurt dışına 56 bin 662 ton fındık sattı! Fındık fiyatları bugün ne kadar? 3 Kasım 2022 fiyat listesi...

2022-2023 ihracat sezonunun ilk 2 ayı olan 1 Eylül-31 Ekim 2022 döneminde yurt dışına 314 milyon 938 bin 169 dolar karşılığında 56 bin 662 ton fındık satıldığı belirlendi. Peki fındık fiyatlarında son durum ne? İşte fındık 3 Kasım 2022 fiyat listesi...

Özel yurtlara resmen zam sınırı geldi! Öğrenciler dikkat! İşte özel yurtlara gelen zam sınırı...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, özel öğrenci yurt ücretlerine zam sınırlaması getirildi. Buna göre, özel öğrenci yurt ücretlerine yapılacak en yüksek zam oranı belirlendi. İşte o zam oranı...

Kira fiyatları aldı başını gitti! Artık kiralık ev ve yurt bulmak imkansız hale geldi! Türkiye’de il il kira fiyatları

Türkiye’de YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca öğrencinin bir numaralı sorunu barınma ihtiyacı oldu. Öğrenciler, artan kira ve yurt fiyatları ile birlikte kalacak bir yer bulmakta oldukça zorlanıyor. Peki Türkiye’de il il kira fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Altın fiyatları uçacak! İslam Memiş, gram altın ve gümüşe yatırım yapacağı tarihi açıkladı

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Yurt içinde dolar/TL kurundaki hızlı yükselişe rağmen ons altın fiyatları düşüşünü takip eden gram altın da 1015 liraya kadar düştü. Gram altın içinse Piyasa Uzmanı İslam Memiş, 1 Eylül tarihinin altını çizdi.

Altında deprem! Elinde 1 gram bile altını olan çabuk baksın! Bu rakamlar sizi üzebilir! Son dakika altın fiyatları

Altın fiyatlarındaki hareketli seyir devam ediyor. Son dakika altın fiyatları milyonlarca kişi tarafından yurt içi piyasalarda yakından takip ediliyor. Elinde 1 gram bile alını olanlar çabuk baksın! İşte son dakika altın fiyatları 16 Ağustos 2022..

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Kenarda 1 gram altını bile olanlar acil baksın! 15 Ağustos 2022 altın fiyatları

Altın fiyatlarındaki hareketli seyir devam ediyor. Son dakika altın fiyatları milyonlarca kişi tarafından yurt içi piyasalarda yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarında rüzgar bugün tersine döndü. Kenarda 1 gram bile alını olanlar acil baksın! İşte son dakika altın fiyatları 15 Ağustos 2022..

Altın gümbür gümbür geliyor! Yastık altında 1 gram bile altını olanlar çabuk baksın! 12 Ağustos 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün de yükselişe geçti. Son dakika altın fiyatları milyonlarca kişi tarafından yurt içi piyasalarda yakından takip ediliyor. Yastık altında 1 gram bile altını olan çabuk baksın! Altın gümbür gümbür geliyor. İşte son dakika altın fiyatları 12 Ağustos 2022..

öğrenci yurt fiyatları 2022 Haberi

öğrenci yurt fiyatları 2022

İstanbul yurt fiyatları 2021 yılında ortalama en düşük 9 bin TL ile en yüksek 68 bin TL arasında değişmekteydi. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında İstanbul'da özel yurt fiyatlarının yıllık ortalama en düşük 13 bin TL ile en yüksek 100 bin TL arasında değişeceği tahmin ediliyor. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, konut fiyatları mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 110 oranında arttı. Reel artış ise yüzde 29,7 oldu. Konut fiyatları, bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul'da yüzde 122, Ankara'da 111,7 ve İzmir'de yüzde 105,9 oranlarında arttı.

İstanbul'da artan konut fiyatları yurt fiyatlarını da etkiledi.  Yurt yerine yerine ev tutmak isteyen öğrenciler bu sefer de yüksek konut kiralarıyla karşılaşıyor. Ev sahipleri öğrenciye ev kiralarken zaten pahalı olan fiyatı daha da yüksekten söylüyor. 

YURTLARDA BAZI HİZMETLERE KISITLAMA GELEBİLİR

2022-2023...