16 / 04 / 2024

öğrencilerin barınma sorunu

öğrencilerin barınma sorunu

Türkiye'de uzaktan öğretim ve açık öğretimde okuyan kişiler de dahil olmak üzere üniversite öğrencisi sayısı 8 milyon 240 bin 997 olarak belirlendi. Örgün eğitim de ise 3 milyon 800 binden aşkın öğrenci bulunuyor. Son zamanlarda barınma sorunu yaşayan bu milyonlarca öğrenci için çözüm yolda...

Yurt sorununa ‘Yap-kirala' modeli!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşesinde yurt sorunlarını kaleme aldı.

Öğrencilerin barınma sorunu nasıl çözülecek?

Öğrencilerin okudukları büyükşehirlere dönmesiyle beraber konut sorunu gündeme geldi. Ev kiraları hızla artarken, öğrenciler yurtlarda da yer bulamamaya başladı. Peki konut sorunu nasıl çözülecek?

Öğrencilerin yurt ve kira sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 21 Eylül 2021 tarihi itibarıyla ülke geneli ile İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir illerinde barınma sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin soru önergesi verdi. 

Öğrencilerin yurt ve barınma sorunları meclis gündeminde!

Öğrencilerin yurt ve barınma sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Yurt ve kiralık ev arayışındaki öğrenciler dikkat!

Üniversiteyi yeni kazanan on binlerce öğrencilerden gittikleri illerde ev kiralayan öğrencilere ve ailelerine uzmanlar uyarıda bulundu..

Öğrenci yurdu sorunu TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Türkiye'de, öğrencilerin barınma sorununu TBMM meclis gündemine taşıdı..

Öğrenci yurtları ihtiyacı karşılayamıyor!

EVA Gayrimenkul, 2013 yılı itibariyle İstanbul'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yüzde 35 ila 40'ının şehir dışından geldiğini, ancak sadece yüzde 35'inin barınma imkânı bulabildiği sonucuna vardı.

Köylü tarlasına kulübe bile yapamıyor!

​​​​​​​Artan kiralar ve yüksek konut fiyatları nedeniyle barınma sorunu gündemdeki yerini korurken, ekonomist Ramazan Kurtoğlu, büyük şehir kanunu değiştirilsin çağrısı yaptı. Kurtoğlu, vatandaşın köylerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesini istedi

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Giderek büyüyen konut ve barınma krizi kamuoyunun gündeminden düşmezken haftalığı 6 bin TL olan çadır adeta pes dedirtti. 

Kira artış oranı ocak ayında ne kadar oldu? Türkiye genelinde metrekare fiyatları!

Ülkemizde vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri de barınma sorunu, bu konu giderek daha da sıkıntı yaratıyor. Vatandaşların sorun haline geşen barınma krizi derinleşiyor. 

Lojmanda kalamayan memurlara kira yardımı verilsin!

Kamu görevlilerinin barınma sorunu Meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, konuyla ilgili kanun teklifi verdi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o öneriler...

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı! Hanelerin yüzde 19,5’u ısınma ihtiyacını karşılayamıyor!

TÜİK tarafından açıklanana göre hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı. İşte o rakamlar...

Barınma sorunu öğrencileri de vurdu: O ilde 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor! 

Türkiye’nin en yoğun öğrenci nüfusunu barındıran şehirlerden biri olan Antalya’da öğrenciler barınma sorununa tepkili. Kentte, 40 metrekare 1+1 evin kirası 4 bin TL'den başlıyor. 

İkinci, üçüncü konutta kademeli vergi artışı barınma sorununu çözer mi?

Barınma sorunu gittikçe büyüyor. Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, vatandaşları zor duruma düşürüyor. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? 

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

İş insanı Volkon Okçu,  resmi X sosyal medya hesabından, Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Okçu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

İstanbul'da 7 kritik sorun acil çözüm bekliyor!

İstanbul'da yaşamak her ne kadar güzel görünse de faturası vatandaşlara ağır şekilde kesiliyor. Deprem riski, trafik, susuzluk tehlikesi, barınma sorunu gibi sorunların acilen çözüme kavuşması gerekiyor. 

Kira sorunu 2024'te biter mi?

Kiralık ev fiyatları her geçen gün artarken barınma sorunu da gittikçe derinleşiyor. Peki kira sorunu 2024'te biter mi? Problemin kaynağı ne, çözüm için hangi adımlar atıldı? Hukukçu Pınar Hacıbektaş kira sorununu değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

öğrencilerin barınma sorunu Haberi

öğrencilerin barınma sorunu

Üniversite öğrencilerinin barınma sorununun araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla araştırma önergesi verildi. 

Türkiye'de uzaktan öğretim ve açık öğretimde okuyan kişiler de dahil olmak üzere üniversite öğrencisi sayısı 8 milyon 240 bin 997 olarak belirlendi. Örgün eğitim de ise 3 milyon 800 binden aşkın öğrenci bulunuyor.

Son zamanlarda öğrenciler, artan kira fiyatları sebebiyle ev bulamamaya ve barınma sorunuya karşılaşmaya başladı. 

Yüksek kira fiyatları son zamanlarda konut kiralamak isteyen öğrencileri de mağdur etti. Konut kiralayamayan öğrenciler, yurtlara yöneliyor. Ancak yurt kapasiteleri de öğrenci sayılarına yeterli seviyede değil. 

Ülke genelinde konut kiralarındaki yükseliş oranı yüzde 26 şeklinde belirlendi. Fakat bu oran bölgesel bazda bakıldığında yüzde 100'lere kadar...