20 / 04 / 2024

OHAL valisi

OHAL valisi

1995 yılında Vali Hayri Kozakçıoğlu, ''Gazi Yaşargil Beyin Merkezi''nin kurulması için Başbakanlığa başvuruda bulunmuş. Merkezin binası Tarabya Oteli olacakmış. Otelin alt yarısı otel, üst yarısı ise hastane olarak kullanılacakmış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi'nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi Davut Gül'den ekmek çıkışı geldi.  İstanbul'da ekmeğin 6,5 lira olduğunu söyleyen Gül, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeleri etkin fiyat denetimi' yapmaya davet etti.

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

Kahramanmaraş’taki depremler yüzünden, kendisi veya ailesi OHAL ilan edilen illerdeki üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün öğretimini sürdüren öğrencilerin, öğrenim ücreti ve katkı payının devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın o açıklamaları...

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer: İl genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutu teslim edilecek!

İnşası tamamlanan deprem konutları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Konuya ilişkin bilgi veren Kahramanmaraş Valisi Ünlüer il genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutunu teslim edileceğini duyurdu.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kentte meydana gelen depremden sonra inşa edilen konutların Kasım ayında teslim edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? Davut Gül kaç yaşında?

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valiliği görevini yürüten Davut Gül, İstanbul Valisi olarak atandı.

OHAL'e ilişkin kritik karar! Deprem bölgesinde OHAL ne zaman bitiyor, uzatılacak mı? 

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra 10 ilde 3 aylık süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiği açıklanmıştı. Vatandaşlar OHAL'in ne zaman sona ereceğini araştırıyor. İşte detaylar...

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Ticaret Bakanlığı'na OHAL yetkisi!  

Ticaret Bakanlığı aracılığı ile OHAL zamanlarında taksitlendirmede 1 yıl hükmüne ait düzenleme yapılabilecek. 

Afet bölgesinde yeni tedbirler geldi! OHAL süresince yasaklandı

Kahramanmaraş depreminin ardından OHAL ilan edilen bölgelerde ve OHAL süreci devam ettiği müddetçe, iş sözleşmeleri ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında işveren tarafından feshedilemeyecek.

Elektrik ve doğalgazda OHAL dönemi! Neler değişecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen illerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 10 ilde OHAL ilan edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta peş peşe yaşanan iki ayrı deprem felaketinin ardından 10 ilde OHAL ilan edildiğini duyurdu. Peki bu karar ne anlama geliyor?

OHAL valisi Haberi

OHAL valisi



Tarabya Oteli, Yaşargil Beyin Merkezi oluyor


İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu, ''Gazi Yaşargil Beyin Cerrahi Merkezi''nin kurulması için Başbakanlığa başvurdu. Merkezin binası Tarabya Oteli olacağını söyleyen Kozakçıoğlu, ''Tarabya'nın alt yarısı otel, üst yarısı ise hastane olarak hizmet verecek'' dedi.


Devletten beş kuruş istemediğini ve Yaşargil Beyin Cerrahi Merkezi için bir de vakıf kurduğunu açıklayan Vali Kozakçıoğlu şu bilgileri verdi: ''Böyle bir merkez, İstanbul için, Türkiye için büyük şans. İstanbul, Yaşargil Merkezi sayesinde Avrupa'nın, Balkanlar'ın ve Ortadoğu ve kısmen Afrika'nın sağlık turizmi başkenti olacak.''

Gazi Yaşargil Beyin Cerrahi Merkezi'nin hayata geçmesi için Başbakan Çiller'in ''olur''unun beklendiğini söyleyen İstanbul Valisi Kozakçıoğlu, ''Sayın Başbakanımızın İstanbul...