25 / 04 / 2024

ölümden sonra aile konutu şerhi

ölümden sonra aile konutu şerhi

Tapuya şerh edilebilen aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer, aile konutuna deniyor. Peki, ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?

20 yıl sonra enflasyon muhasebesi yeniden uygulanacak! Bu uygulama vergi matrahlarını etkileyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'de 20 yıl aradan sonra enflasyon muhasebesinin ikinci kez uygulanacağını duyurdu. Bu önemli gelişme, 2024 ve sonraki yıllar için vergi matrahını etkileyecek sonuçlar doğuracak. Peki enflasyon muhasebesi nedir ve sonuçları nelerdir? İşte detaylar…

Fitch Ratings'ten Türkiye kararı! İki yıl aradan sonra kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, iki yıl aradan sonra Kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Aile Destek ödemelerine okkalı zam ne zaman yapılacak? Süresi uzatılan 2023 yeni ay Aile Destek parası ne kadar oldu?

Asgari ücret ara zammından sonra Aile Destek ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı gündemde yer alıyor. Ayrıca destek alanlar ödemelerin ne zaman sona ereceği de merak ediyor.

Aile Destek ödemelerine temmuz zammı geldi mi? 1250 TL'lik yardım ne zaman sona erecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hesaplara 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapılıyor. Peki, asgari ücret zammından sonra aile destek ödemeleri artacak mı? İşte detaylar...

Dolar kurunda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor!

Dolar kuru her yeni güne yeni bir rekorla başlarken Türk Lirası karşısında 15 haftadır aralıksız yükselmeye devam etti. Bu değer artışı en son 1999 yılında görülmüştü. Dolarda 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor.

Kız Kulesi'nin imar planları açılıştan sonra geldi! Planda neler yer alıyor? 

İstanbul’un simgelerinden Kız Kulesi’nin imar planları, restorasyonun bitirilip açılışının yapılmasından sonra hazırlandı ve itirazlar için askıya çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

Volkswagen Amarok 3.5 yıl aradan sonra geri döndü; Lansman fiyatı dikkat çekti

Volkswagen'in ilk olarak 2010 yılında satışa sunduğu Pick-Up sınıfındaki Amarok’un üretimini 2020 yılında sona ermişti. Fakat markadan beklenmedik bir hamle geldi ve Volkswagen Amarok 3.5 yıl aradan sonra geri döndü. Peki 2023 model Volkswagen Amarok ne kadar, kaç TL olacak?

Deutsche Bank'tan euro için dev tahmin geldi! 2021 yılından sonra bir ilk olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Deutsche Bank AG'nin Makro Araştırma Başkanı Tim Baker'den euro için dev tahmin geldi. Açıkladığı rakam 2021 yılından sonra bir ilk olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Altın değil hemen şimdi gümüşe bakın! Tam 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor! Bu rakam çok konuşulacak

Altın fiyatlarındaki yükseliş gündemden düşmezken gümüş fiyatları yüzde 30 değer kazanarak rekor kırdı. Altın değil hemen şimdi gümüşe bakın! Tam 24 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor! Bu rakam çok konuşulacak.

Altın ithalatı ocakta rekora imza attı! 28 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor

Ocakta altın ithalatı 68 bin 330 kg ile kayıtların tutulmaya başlandığı 1995 yılından bu yana yükselerek rekora imza attı. 28 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor. İşte ocak 2023 altın ithalatı verileri...

Gümüş 9 yıl aradan sonra tekrar sahalara geri dönüyor! Zirve geliyor! Elinde gümüş olanlar hemen hazırlansın

Gümüş, yatırımcılarına son iki yılda gram bazında 6, ons bazında ise 2 kat kazanç sağladı. Gümüş fiyatlarının yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Gümüş 9 yıl aradan sonra tekrar sahalara geri dönüyor! Zirve geliyor! Elinde gümüş olanlar hazırlansın.

Ocak asgari ücret zammından sonra Aile destek ödemeleri ne kadar oldu? Yeni ay ödemeleri ne zaman yapılacak?

Asgari ücret 2023 zammından sonra devlet desteği alan vatandaşlar Aile Destek Ödemelerine zam gelip gelmediğini merak ediyor. Peki Ocak 2023'te aile destek ödemeleri ne kadar olacak? İşte detaylar...

Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır?

Tapu işlemleri belli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Tapu devri nedir, Tapu için sağlık raporu hangi bölümden alınır? İşte detaylar!

ölümden sonra aile konutu şerhi Haberi

ölümden sonra aile konutu şerhi

Ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?

Tapuya şerh edilebilen aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer olarak ifade ediliyor. Sürekli oturulmayan, yazlık olarak kullanılan konutlar, aile konutu kapsamına girmiyor.


Medeni Kanun gereğince, eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor, aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor. Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş,  hâkimin müdahalesini isteyebiliyor.


Buna karşın aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor. Peki ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?


Ölüm hâlinde aile konutu şerhi..

MADDE 255.- Eşlerden birinin ölümü hâlinde, paylaşma konusu olan mallar arasında ev eşyası veya eşlerin...