19 / 04 / 2024

Ön ödemeli konutlarda bilmeniz gereken 6 detay

Ön ödemeli konutlarda bilmeniz gereken 6 detay

Ön ödemeli, kamuoyunda bilinen adıyla maketten konut satın alanlar, haklarını korumak için sözleşme imzalıyor. İşte ön ödemeli konutlarda bilmeniz gereken 6 detay...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ön ödemeli konut ve devre tatillerle ilgili cezalar artırıldı!

Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezalarını artırdı. Bakanlık tarafından hazırlanan konuya ilişkin tebliğler, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent içi toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yapılan ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirim kararı alındı.

Kartlı ödemelerde akılalmaz artış! Sadece bir yılda yüzde 131 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından paylaşılan verilere göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ağustosta yapılan toplam ödeme tutarı 2022’nin aynı dönemine kıyasla yüzde 131 oranında artarak 798,9 milyar TL oldu.

Harcama rekoru kırıldı! Banka ve kredi kartıyla en çok nerelerde harcama yapıldı?

Temmuz ayı itibari ile Türkiye'de kredi kartı sayısı 109.8 milyon, banka kartı sayısı 181.1 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 81 milyon adete çıkarken, banka ve kredi kartıyla yapılan harcamalar da artmaya devam diyor. Peki, kartla en çok hangi alanda alışveriş yapıldı? İşte detaylar...

Kartlı ödemeler Nisan ayında 544 milyar TL oldu!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Nisan'da yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 119 artarak 544 milyar TL oldu.

Bakan Kurum’dan yeni müjde geldi! İşte TOKİ kuralarının biteceği tarih!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 milyon arsa için kura çekimlerinin başladığını belirterek, konutlarda ise kura çekimlerinin biteceği tarihi de verdi.

T-Mobile da skandal! Milyonlarca kullanıcının bilgisi çalındı!

Bir kablosuz telekomünikasyon şirketi olan T-Mobile, bilgisayar korsanlarının veri ihlalinde yaklaşık 37 milyon faturalı ve ön ödemeli müşterinin bilgilerini çaldırdığını itiraf etti.

Ev sahipleri dikkat! 1 yıl daha kira ödemek zorunda kalabilirsiniz!

1 Ekim itibarıyla başlayan Tüketici Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yapılan düzenlemeyle ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde teslim süresinin 3 yıldan 4 yıla çıkarılması, konut sahiplerini 1 yıl daha kira ödemek zorunda bırakabilir. İşte detaylar...

Kredi kartı kullananlar dikkat! Borç batağına giriyoruz! Önleminizi alın

2022 yılının ilk yarısında kullandığımız kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile gerçekleştirilen toplam ödeme tutarı bir önceki yıl yani 2021 yılının aynı dönemine göre % 103 artarak 1,44 trilyon lira oldu. Bu dönemde 153 milyar lira tutarında yabancı kartlarla ödeme gerçekleşti. İ

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi! İşte detaylar!

Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi. Ön ödemeli konutlar için azami teslim süresinde değişiklik yapıldı. İşte detaylar!

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Ön ödemeli konutlarda bilmeniz gereken 6 detay Haberi

Ön ödemeli konutlarda bilmeniz gereken 6 detay

Gayrimenkul sektöründe son yılların en trendi ‘sat-yap’ inşaatlar... Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre, konut üreticileri inşaata başlamadan önce projeyi bir maketle tanıtıp, lansman döneminde avantajlı rakamlarla satışlara başlıyor, inşaat satışa paralel yükseliyor. Tüketiciler de lansman fırsatlarından faydalanmak için maketten ya da örnek daireden gördüğü evi satın alıyor. Eğer maketten konut almaya karar verdiyseniz, mağdur olmamak için öncelikle ön ödemeli konut satış sözleşmesi imzalayacaksınız. Peki bu sözleşmeyi imzalarken nelere dikkat etmek gerekiyor? ‘Tüketici Hukukunda Ön Ödemeli Konut Satış Sözleşmesi’ kitabının yazarı Avukat Hanife Emine Kara, ön ödemeli konut satış sözleşmesi imzalanmadan önce bilmeniz gerekenleri şu şekilde anlattı.

1-Hangi durumlarda imzalanır?
Tüketicinin bir konutu satıcısından devir ve teslim almadan önce satış bedelini kısmen ya da tamamen ödemeye başladığı durumda imzalanan sözleşmelere ön ödemeli konut satış...