25 / 04 / 2024

Kartlı ödemeler Nisan ayında 544 milyar TL oldu!

Kartlı ödemeler Nisan ayında 544 milyar TL oldu!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Nisan'da yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 119 artarak 544 milyar TL oldu.



Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bu yılın nisan ayına ilişkin verileri de tek tek açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, 2023 yılının nisan ayı sonunda Türkiye'de 105,8 milyon adet kredi kartı, 176,1 milyon adet banka kartı ve de 77,3 milyon adet ön ödemeli kart sayısına ulaşıldı.

2022'nin nisan ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 19, banka kartı adedinde yüzde 14, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 27'lik artış görüldü.

Kartlı ödemeler Nisan ayında 544 milyar TL oldu!

Verilen detaylara göre, toplam kart sayısı da 359,3 milyon adede ulaştı ve geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 18 oranında arttı.

Banka kartı ile ödeme yüzde 145, kredi kartı ile ödeme yüzde 114 büyüdü

Yine açıklanan rakamlar göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Nisan'daki toplam ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 119 arttı ve 544 milyar Türk Lirası şeklinde oldu.

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu kartlı ödemelerin 422,3 milyar liralık kısmı kredi kartları ile yapılırken 112,5 milyar lirasında banka kartları, 9,4 milyar lirasında da ön ödemeli kartlar kullanıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön