24 / 04 / 2024

Online tapu takas işlemleri nasıl yapılır

Online tapu takas işlemleri nasıl yapılır

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Bu işleme trampa adı veriliyor. Peki trampa işlemi nerede yapılır? Trampa işlemi için ne kadar harç ödenir? Trampa için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu resmen başladı! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem!

Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Hemen bakın!

Yeni bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmete girmeden tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Verilen detaylara göre, tapu sorgulama işlemleri online şekilde yapılabiliyor. 'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Online tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri pek çok kişinin gözünde büyümektedir. Peki bu işlemler online yapılabilir mi? İşte merak edilen detaylar!

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapu dairesinde satış işlemi olan vatandaşlar bu işlemin tamamının tapuya gitmeden online bir şekilde yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmetsizce tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Tapu sorgulama işlemleri online olarak yapılabiliyor. Peki, başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Aydın İncirlliova'da tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Aydın'a bağlı İncirliova Belediyesi ve İncirliova Tapu Müdürlüğü ortaklığı ile hayata geçirilen uygulamada vatandaşlar emlak beyan değeri ile ilgili işlemlerini online ortama aktarabilecek. 

Emlak beyan değerlerinde online döneme geçiş 2023'e kadar tamamlanacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Belediyelerdeki emlak beyan değerlerinin tapu sicil müdürlükleri tarafından online olarak alınması 2023’e kadar tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu parsel sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar online olarak nasıl sorgulama yapılacağını araştırıyor. Peki TAKBİS tapu sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Tapuda online dönem!

TBMM Başkanlığı'na sunulan İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifine göre; tapu müdürlükleri, taşınmazların devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu online olarak sorgulayabilecek.

TOKİ'den tapu devri işlemlerinde kolaylık!

TOKİ tarafından hazırlanan, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre tapu işlemleri artık online olarak gerçekleşecek.

Online tapu takas işlemleri nasıl yapılır Haberi

Online tapu takas işlemleri nasıl yapılır

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Tapu takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. 


Değeri aynı olmayan gayrimenkuller üzerinde bir miktar para ödenmesi halinde tapu takas işlemini gerçekleştirmek mümkün oluyor. 


Peki trampa işlemi nerede yapılır? Trampa işlemi için ne kadar harç ödenir? Trampa için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...

1- Takas işlemi nerede yapılır?

Taşınmazların takas işlemi, Tapu Müdürlüğünde yapılabiliyor. İşlem, taşınmazların bulunduğu il veya ilçelerden herhangi birinde yapılabiliyor.


Evin takas edilebilmesi için gerekli belgeler ile müracaatın yapılması ve harçların ödenmesi gerekiyor.


2- Takas harcı 2017 ne kadar?

Taşınmaz malların karşılıklı olarak trampa edilmesi halinde tapu harcının bu iki gayrimenkuldan emlak vergisi değeri yüksek olan esas alınarak bu değer üzerinden, bu değerden yüksek...