27 / 04 / 2024

opec+

opec+

Petrol piyasası, OPEC+ gerçekleşecek toplantıdan çıkacak karara odaklanmış durumda. Toplantıdan ise üretim kotalarının aynı tutulması veya üretimin düşürülmesi kararı çıkabilir. İşte detaylar…

OPEC'in ekim ayı petrol üretimi günlük 80 bin varil arttı

OPEC'in ham petrol üretimi ekim ayında önceki aya oranla günlük 80 bin varil yükselişle 27,9 milyon varile kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Benzin, motorin, LPG'de tehlike çanları! Petrolde tahminler değişti: Akaryakıta yeni zam geliyor mu? 

Petrol, OPEC+'ın üretimi frenlemesi ve talep görünümünün iyileşmesinin ardından yılbaşından bu yana neredeyse yüzde 10 yükseldi. Şimdi de Goldman Sachs petrol tahminini yükseltti. Peki akaryakıta yeni zam geliyor mu? 

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Açıklanan rakamlara göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil artış göstererek, 28 milyon 190 bin varile çıktı.

OPEC açıkladı: Küresel petrol arzı 1 milyon varil azaldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Küresel petrol arzında mayıs ayında önceki aya göre günlük düşüş olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!

Aktarılan detaylara göre, ABD Enerji Enformasyon İdaresi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerin yer aldığı OPEC+ grubu üyesi ülkelerin üretim kesintilerini gerekçe göstererek Brent tipi petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

OPEC'in ek üretim kesinti kararı petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varil ek üretim kesintisi kararından sonra petrol fiyatları artış gösterse de küresel ekonomik resesyon endişeleri ve jeopolitik gerilimlerin fiyatları varil başına 90 doları geçmeyeceği hesaplanıyor.

Akaryakıt sektöründe gergin bekleyiş! 4 Haziran’da dananın kuyruğu kopacak!

OPEC+ grubu, akaryakıt üretimine yönelik 4 Haziran'da bir toplantı yapacak. Piyasalar bu toplantıyı yakından takip edecek.

OPEC, küresel petrol talebindeki artış öngörüsünü sabit tuttu!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2023 yılı için küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tutarak günlük 2 milyon 320 bin varil olarak duyurdu.

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.

Petrol ile ilgili son dakika gelişmesi! Hemen buraya bakın!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı birtakım müstahsil ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, piyasalardaki istikrarın korunması doğrultusunda 5 Ekim'de aldığı "üretimi kasımdan itibaren günlük 2 milyon varil azaltma kararına" devam edecek. 

Petrol fiyatları Çin etkisiyle dibi gördü

Petrol fiyatlarının düşmesinde Çin'deki protestoların etkili olduğu belirtilirken, OPEC'in alacağı karar ve AB'nin Rus petrolüne getireceği tavan fiyat da fiyatların şekillenmesinde etkili olacak.

OPEC'ten flaş açıklama!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Heytham Al Ghais, petrol üretimini kısma kararı alan OPEC+ grubunun küresel petrol piyasalarında bir krizi önlemek için doğru zamanda hareket ettiğini söyledi.

opec+ Haberi

opec+

OPEC+'ın gerçekleştirmiş olduğu bugünkü toplantısında önümüzdeki Ekim ayı için petrol üretim kotalarını değiştirmesi düşünülmüyor. Fakat bazı kaynaklar ekonomik anlamda yavaşlama endişeleri sebebi ile 'düşen fiyatları desteklemek' nedeniyle küçük çaplı bir üretim kesintisine gidilmesi olanağını da göz ardı etmediler.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve şu anda savaş içerisinde olan Rusya da dahil olmak üzere birlikte hareket eden ülkelerin oluşturduğu OPEC+, talep sorunları gündemde iken bugün bir araya gelecek. Tahran'ın 2015 nükleer anlaşmasına taraf olan diğer ülkeler ile anlaşmaya varması halinde İran petrolünün piyasalara dönmesi ile petrol arzı artabilir.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli şekilde varil fiyatı haziran ayında 120 doları görmenin ardından Batı ülkelerindeki ekonomik düşüş ve resesyon endişeleri sebebi ile yaklaşık 93 dolara düştü.

Suudi Arabistan geçen ay petrol ücretlerinde düşüşü önlemek için...