29 / 03 / 2024

Petrol için kritik gün! Fiyatlar tek tek yükselecek

Petrol için kritik gün! Fiyatlar tek tek yükselecek

Petrol piyasası, OPEC+ gerçekleşecek toplantıdan çıkacak karara odaklanmış durumda. Toplantıdan ise üretim kotalarının aynı tutulması veya üretimin düşürülmesi kararı çıkabilir. İşte detaylar…



OPEC+'ın gerçekleştirmiş olduğu bugünkü toplantısında önümüzdeki Ekim ayı için petrol üretim kotalarını değiştirmesi düşünülmüyor. Fakat bazı kaynaklar ekonomik anlamda yavaşlama endişeleri sebebi ile 'düşen fiyatları desteklemek' nedeniyle küçük çaplı bir üretim kesintisine gidilmesi olanağını da göz ardı etmediler.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve şu anda savaş içerisinde olan Rusya da dahil olmak üzere birlikte hareket eden ülkelerin oluşturduğu OPEC+, talep sorunları gündemde iken bugün bir araya gelecek. Tahran'ın 2015 nükleer anlaşmasına taraf olan diğer ülkeler ile anlaşmaya varması halinde İran petrolünün piyasalara dönmesi ile petrol arzı artabilir.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli şekilde varil fiyatı haziran ayında 120 doları görmenin ardından Batı ülkelerindeki ekonomik düşüş ve resesyon endişeleri sebebi ile yaklaşık 93 dolara düştü.

Suudi Arabistan geçen ay petrol ücretlerinde düşüşü önlemek için üretim kesintisine gidilebileceğine dikkat çekilmişti.

Petrol için kritik gün! Fiyatlar tek tek yükselecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön