16 / 04 / 2024

Oracle

Oracle

Gebze'de projelendirilen Bilişim Vadisi'nin kurulmasıyla ilgili çalışmalarda altyapı ile ilgili bir aksaklık yaşanmazsa, 2015 yılından itibaren alana kendi binasını yapmak isteyen firmalara yer tahsisi yapılması hedefleniyor.

Teknoloji devleri Bilişim Vadisi'nde buluşacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'nin ilk Bilişim Vadisi; Samsung, Sıemens ve Oracle gibi teknoloji devlerinin buluşma noktası olacak" dedi. Bakan Işık, 2023 hedefi için projenin önemli olduğunu vurguladı.

Larry Ellison, 3 bin 200 kişinin yaşadığı adayı satın aldı!

Doğa ve okyanus tutkunu Ellison’ın adayı David Murdock’tan aldığı belirtildi. 3 bin 200 kişinin yaşadığı Lana’i adası dünyanın en çok ananas üreten yerlerinden biri olarak biliniyor

Larry Ellison, 300 milyon dolarlık adasında yeni şehir kuracak!

Dünyanın Microsoft'tan sonraki en büyük ikinci yazılım şirketi olan Oracle'ın kurucularından milyarder Larry Ellison, atın aldığı adada hayallerini hayata geçirebilirse dünyada bir ilki başaracak.

Oracle, Silikon Vadisi'nden taşınıyor!

Teknoloji devi Oracle, şirket merkezini Silikon Vadisi'nden Texas’ın başkenti Austin'e taşıma kararı aldı. 

Hawaii Lanai Adası için 700 milyon dolarlık teklif!

Oracle Corparation'un kurucusu ve Başkanı Larry Ellison'ın sahibi olduğu Lanai Adası için Çinli bir iş adamı 700 milyon dolarlık teklifte bulundu.

Oracle, Türkiye'de 3 veri merkezi kuracak!

Oracle, Türkiye, ABD ve İngiltere’de 9 veri merkezi kuracak. Microsoft’un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi Oracle, Türkiye, ABD ve İngiltere’de 9 veri merkezi kurmak için çalışma başlattı.

Artım, Bakü'de ofis açacak!

Oracle ile işbirliği yapan grup şirketlerinden Artım A.Ş.’nin Genel Müdürü Suat Sümer Bakü’de ofis açacaklarını ve bu bölgedeki çalışmalarına Azerbaycan ile Gürcistan’dan başlayacaklarını anlattı.

Saf GYO, Aktek Bilgi İletişim Teknolojisi ile anlaştı!

Saf GYO Oracle EBS Entegrasyonu, E- Fatura ve E- Defter Lisans Kurulum ve Devreye Alma hizmetleri işinin yapılması kapsamında Aktek Bilgi İletişim Teknolojisi ile 25 bin USD+KDV karşılığında hizmet sözleşmesi imzalayacak.

Oracle Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Oracle Enerji Anonim Şirketi, Mustafa Kıyak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 3 Eylül'de İstanbul İl 'i, Beyoğlu, Büyükhendek Caddesi 'nde kuruldu.

İSPARK yeni nesil akıllı teknolojileri hizmete sunacak!

İSPARK, vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek amacıyla teknoloji üssü metropol kentlerde incelemelerini sürdürüyor. İSPARK heyeti, Cisco, Apple, Microsoft, Oracle, Adobe, Creative ve HP gibi şirketleri bünyesinde barındıran Silikon Vadisi’nde

Samsung Bilişim Vadisi'ndeki yerini ayırttı!

Gebze’de 3 milyon metrekare alana kurulacak Bilişim Vadisi’nde devler yer alacak. Ar - Ge için Türkiye’yi seçen Samsung, Oracle, Siemens kuluçka merkezinde yeni ürünler yaratacak

Bilişim Vadisi’nde devler yer alacak!

Gebze’de 3 milyon metrekare alana kurulacak Bilişim Vadisi’nde devler yer alacak. Ar - Ge için Türkiye’yi seçen Samsung, Oracle, Siemens kuluçka merkezinde yeni ürünler yaratacak

Teknoloji devleri Bilişim Vadisi'nde buluşacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'nin ilk Bilişim Vadisi; Samsung, Sıemens ve Oracle gibi teknoloji devlerinin buluşma noktası olacak" dedi. Bakan Işık, 2023 hedefi için projenin önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye, Avrupa'nın birinci, dünyanın ikinci girişimci ülkesi!

Oracle Capital' in yaptığı araştırmaya göre Türkiye, Avrupa' nın birinci, dünyanın ikinci girişimci ülkesi. 33 ülkenin araştırıldığı raporda son 10'un 9' u Avrupa'da yer alıyor...

Malibu Carbon plajından ünlü milyonerler konut alıyor!

Malibu’nun Carbon plajı ünlü milyonerlerini komşu yaptı. 45 milyon liralık evlerde Oracle, Microsoft ve Dreamworks’ün kurucuları tatil yapıp parti veriyor

Oracle Haberi

Oracle


Plan onay süreci tamamlanan Bilişim Vadisi'nde 3 milyon metrekarelik alanın tamamı projelendirildi.


10 bin metrekarelik kapalı ofis alanıyla Türkiye'nin en büyük Kuluçka Merkezi'ni bünyesinde barındıran Bilişim Vadisi, TÜBİTAK Prototip ve Test Merkezi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ortaklığıyla kurulan inovasyon merkeziyle birlikte toplam 70 bin metrekarelik kapalı alan için ruhsat alımı aşamasına geldi. Ağustos ayı sonu itibariyle birinci etabın birinci kısmının inşasına ve eş zamanlı olarak, tüm teknoloji geliştirme bölgesi alanının altyapı çalışmalarına başlanacak.


Bilişim Vadisi'nde Türkiye ve dünyanın önde gelen teknoloji firmaları yer alacak. Sektör odaklı stratejilerin yanı sıra Koç ve Sabancı Üniversiteleri ile başlatılan "Üniversitelerin Bilişim Vadisi Yapısına Entegrasyonu" çalışmaları kapsamında, Vadide "Çok Üniversiteli Ortak Araştırma Projeleri" odaklı yeni iş modelleri geliştirilecek.


Teknoloji ve inovasyon üssü olacak


Üniversitelerin ve sanayicilerin işbirliğinde tematik...