26 / 04 / 2024

Ören yeri nerede

Ören yeri nerede

Ören yeri nedir? Merak ediyorsanız, ören yeri anlamı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

3 ildeki 10 adet iş yeri kiraya veriliyor! Aylık kira bedelleri açıklandı! 

Şırnak Silopi, Ankara Keçiören ve Yozgat Çayıralan'da yer alan toplam 10 adet iş yeri kiraya veriliyor. Peki iş yerlerinin aylık kira bedelleri ne kadar? İşte ihaleler ile ilgili tüm detaylar...

360 Villas Tepeören'de faizsiz 18 ay vade fırsatı! Daire fiyatına villa sahibi olun!

360 Villas Tepeören'de daire fiyatına villa sahibi olmak isteyenler için 18 ay vade ve faizsiz kampanya başladı.  Peki 360 Villas Tepeören'de villa fiyatları ne kadar? Hangi tip villalar yer alıyor? 360 Villas Tepeören villaları nerede? İşte detaylar...

Keçiören Belediyesi'nden satılık 2 iş yeri!

Keçiören Belediye Başkanlığı, Ankara Keçiören'de yer alan iki adet iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 30 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Semt Güngören'deki 88 konut ile 8 iş yeri satılıyor! 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ev sahibi olmak için hemen bakın! Büyük fırsat!

Güngören Belediyesi Semt Güngören projesindeki, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 88 adet konut ile 8 adet iş yerini satıyor. Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler hemen baksın! İstanbul'da büyük fırsat! 

LG 55" 4K LED TV Şubat zammı oldu mu? en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 13 Şubat 2023 fiyat listesi

LG 55UP77106LB 55" 4K LED TV en yüksek piksel doğruluğuna sahip. LG TV'ler 2023'te de en çok rağbet gören ürünler arasına girdi. Biz de bu haberimizde sizin için fiyat araştırması yaptık. Peki LG 55UP77106LB 55" 4K LED TV en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Hairens Fön cihazı Şubat zammı oldu mu? en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?10 Şubat 2023 fiyat listesi

Hairens 3555 Profesyonel Kuaför Fön Makinesi Üretim yeri Türkiye olan ve her saç modelini rahatça yapabileceğiniz Saç kurutma makinesi fiyatlarını araştırdık Peki Hairens 3555 Profesyonel Kuaför Fön Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Arzum Olivya Ar684 2400 W Buharlı Ütü en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 06 Şubat 2023 fiyat listesi

Arzum Olivya Ar684 2400 W Buharlı Ütü son zmanların en çok rağbet gören ütü markası oldu  Peki Arzum Olivya Ar684 2400 W Buharlı Ütü en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Mitsubishi Heavy klima en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 20 Ocak 2023 fiyat listesi

Yaz olsun kış olsun her mevsmde ihtiyacımızı gören klimalar ve fiyatları araştırılıyor. Bu haberimizde Mitsubishi Heavy klimanın özelliklerini yazacağız. Peki Mitsubishi Heavy klima en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

TOKİ'den Konyalılara 280 yeni iş yeri müjdesi! Dikkat! Tarih belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya Meram'da tam 280 yeni iş yeri inşa edecek. Konyalıların yüzünü güldüren projenin ihalesi 29 Aralık'ta yapılacak.

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona erecek! Bu tarihe dikkat!

Arsa ve iş yeri almak isteyenlerin yüzünü güldüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona eriyor...

O ilde 14 arsa ile 1 adet iş yeri satılıyor! 285 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Kayseri ili İncesu Belediyesi, Kayseri ili, İncesu ilçesi, Örenşehir, Aksubağları, Saraycık, Beylik ve Karamustafa Paşa mahallelerinde yer alan 14 arsa ile 1 adet iş yeri satılıyor. İşte ayrıntılar...

En ucuz iPhone 13 nerede satılıyor? İşte ilk 5 adres! 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Türkiye’den çok rağbet gören Apple telefonlarından olan iPhone 13’ün fiyatları her dakika araştırılıyor. Peki en ucuz iPhone 13 nerede satılıyor. İşte ilk beş adres…

Balıkesir’deki Zeytinli Ada, arkeopark projesiyle turizme kazandırılıyor!

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki Zeytinli Ada’da Meryem Ana Manastırı'ndaki M.S. 4’üncü yüzyıldan kalan vaftizhane, 2 hamam, seramik pişirme fırınları gibi alanların ziyaretçilere açılması için ören yeri çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki tatil sezonunda kültür turizmine açılacak!

Ören yeri nerede Haberi

Ören yeri nerede

Ören yeri nedir?

Ören yeri terimi ile ilgili tanımlama 26 Temmuz 2005 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, uygulaması, Denetimi ve Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Söz konusu yönetmeliğe göre "Ören yeri nedir? sorusunun yanıtı şu şekilde açıklanıyor;


Ören yeri

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli uygarlıkların ürünü olup topografik olarak tanımlanabilecek derecede yeterince belirgin ve mütecanis özelliklere sahip, aynı zamanda tarihsel, arkeolojik, sanatsal, bilimsel, sosyal veya teknik bakımlardan dikkate değer, kısmen inşa edilmiş, insan emeği kültür varlıkları ile tabiat varlıklarının birleştiği alanları ifade ediyor.




Işıl Seren...