29 / 03 / 2024

örnek Adres değişikliği dilekçesi

örnek Adres değişikliği dilekçesi

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren mükellefler, yeni adreslerini bir dilekçe ile vergi dairesine bildirmeleri gerekiyor. Adres değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte adres değişikliği dilekçesi örneği...

Adres değişikliği bildirmeme cezası 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresini değiştirmesinden sonra belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. Peki adres değişikliği bildirmeme cezası 2021 yılı için ne kadar? İşte tüm merak edilenler 2021...

Adres değişikliği bildirim süresi 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresinin değişmesi durumunda belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. İşte adres değişikliği bildirim süresi 2021...

Adres değişikliği dilekçesi örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren mükelleflerin vergi dairesine dilekçe vermeleri gerekiyor. Peki adres değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte adres değişikliği dilekçesi örneği...

Atakule GYO şirket merkezinin adresi değişti!

Atakule GYO'nun adres değişikliği 31 Ağustos 2020 tarihinde tescillendi ve 10149 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinin 644 numaralı sayfasında ilan edildi.

Ataşehir Nazım İmar Planı plan notu değişikliği askıda!

Ataşehir İlçesi'ne bağlı Ünalan - Örnek - Esatpaşa ve Fetih Mahalleleri Nazım İmar Planı plan notu Değişikliğine ilişkin imar planı askıda...

Çevre temizlik vergisi adres değişikliği nasıl yapılır?

Çevre temizlik vergisi mükellefinin herhangi bir adres değişikliği ya da emlak ve satımlarında bağlı bulunulan belediyenin, bu durumdan haberdar edilmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi adres değişikliği nasıl yapılır?

Torunlar GYO'da adres değişikliği!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yazılı açıklamaya göre Şişli Şubesi adres değişikliğini yayınladı.

Gedik Yatırım Şişli Şubesi adres değişikliği!

Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan yazılı açıklamaya göre Şişli Şubesi adres değişikliğini yayınladı.

Çevre temizlik vergisi adres değişikliği bildirimi!

İşyeri ya da bir meskenden taşındığınızı düşünelim. Emlak ve çevre temizlik vergisi taşınmaz halinde olur? Çevre temizlik vergisi adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır?

Ev adresi değişikliği dilekçesi ne zaman verilir?

Vatandaşların mevcut adreslerinden taşınmaları halinde, belli bir süre içinde adres değişikliği için bildirim vermeleri gerekiyor. Peki, ev adresi değişikliği dilekçesi ne zaman verilir? İşte yanıtı..

Ev adres değişikliği için gerekli evraklar!

Ev adres değişikliği yirmi iş günü içinde nüfus müdürlüklerine, adrese dayalı hizmet veren kurumlara (su idaresi gibi) ya da dış temsilciliklere bildiriliyor. Peki, ev adres değişikliği için gerekli evraklar nelerdir?

Adres değişikliği idari para cezasına itiraz!

Adres değişikliği bildiriminin 20 iş günü içerisinde verilmemesi halinde para cezaları uygulanıyor. Peki, adres değişikliği idari para cezasına itiraz edilir mi? Adres değişikliği cezasına nasıl itiraz edilir?

İkametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

Nüfus Hizmetleri Kanunu çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla adres değişkliği durumlarında bildirimin ilgili yerlere yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

örnek Adres değişikliği dilekçesi Haberi

örnek Adres değişikliği dilekçesi

Adres değişikliği dilekçesi!

Adres Değişikliklerini Bildirme ile ilgili Tebliğ hükümlerine göre; Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren mükellefler, yeni adreslerini vergi dairesine bildirmek zorunda oluyor.


Adres değişikliğine ilişkin bildirimin yeni vergi dairesine verilmesi halinde; yeni vergi dairesince onaylı nüfus cüzdanı örneği istenecek ve yoklama işlemi yaptırılıyor. Durum, mükellefiyet kaydının bulunduğu eski vergi dairesine faks aracılığıyla bildirilerek, mükellefin vergilendirmeye yönelik bilgileri isteniyor.


Adres değişikliği için vergi dairesine verilecek dilekçe örneği aşağıda sıralanıyor:



Örnek Adres değişikliği dilekçesi..


ADRES DEĞİŞİKLİĞİ DİLEKÇESİ


..../..../......

...................... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

Daireniz .............................. vergi kimlik numaralı mükellefiyim. Faaliyetimi Daireniz yetki alanında bulunan .................................................. adresinden ..../....../2... tarihinden itibaren, yine Daireniz yetki alanında bulunan ........................................................ adresine taşımış bulunmaktayım.


Adres değişikliğinden dolayı gerekli işlemlerin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.

AD, SOYAD / ÜNVAN

..................


İMZA

...............


ADRES:

..............


TEL :

...............

E-POSTA...