25 / 04 / 2024

örnek köy

örnek köy

3 şehre örnek kuracaklarını söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, ‘Örnek Köy’ projelerini yaygınlaştıracaklarını açıkladı...

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde, hak sahiplerine teslim edilen köy tipi deprem konutları FPV dronla görüntülendi.

Depremde yıkılan Çevrimtaş Köyü'nde yeni konutlar yapılıyor!

Elazığ'da, 24 Ocak'ta, merkez üssü Sivrice olan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremde en büyük hasarı Çevrimtaş köyü aldı. 27 konutun hasar gördüğü ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği köyde yaralar sarılırken, yapılacak 26 konutun ilk örnek dairesi tamamlandı.

Aydın Mylife City'de örnek daireler yıkılıyor!

Yavuzlar İnşaat'ın Efeler Güzelhisar Mahallesi Torlak mevkinde inşa edilmesi planlanan Mylife City projesinin örnek dairelerin yıkım işlemlerine başlandı.  

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde örnek konak ziyarete açıldı!

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri’nin ilki İstanbul’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde çalışmalar hızla devam ederken ilk örnek konak tamamlandı ve ziyarete açıldı.

Kütahya Kureyşler köysel dönüşümün örnek köyü oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, "Köysel (Kırsal) Dönüşüm" Projesi dahilinde çalışmaların tamamlandığı ilk köy olan Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler, örnek gösteriliyor.

Her şehre 3 örnek köy kurulacak!

3 şehre örnek kuracaklarını söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, ‘Örnek Köy’ projelerini yaygınlaştıracaklarını açıkladı...

Sivas Gölova'da Örnek Köy inşa edildi!

Sivas Gölova Kaymakamı Erkan İsa Erat, "Köyün daha modern görünmesi, evlerin hepsinin tek renk olması projemizin bir parçasıydı. Proje yaklaşık 200 bin liraya mal oldu. Çalışmayla Sivas'taki Canköy'ümüz küçük bir Bodrum gibi oldu.''dedi.

İzmit Örnek Köy projesi 229 bin 600 liraya ihaleye edildi!

İzmit Belediyesi’nin örnek köy projesi, çevresel anlamda yol ve kaldırım düzenlemelerinin yapılması için iş firmaya teslim edildi. 229 bin 600 liraya ihaleye edilen proje tamamlandığında şehrin çok farklı hale geleceği düşünülüyor.

Şile’de Örnek Köy Projesi başlatıldı!

Şile’nin tarihi ve kentsel dokusunu koruma altına almak için Örnek Köy Projesi başlatıldı. Örnek köy projesi ilk etapta Akçakese Köyü'nde uygulanacak.

Foça Tatil Köyü neden kapandı?

İlk ve örnek oluşu itibariyle, turizmin ülkeye yayılmasına öncülük eden, gençlere turizm okulu, Foça ekonomisine lokomotif olan Foça Tatil Köyü’nün kapanış hikayesi oldukça dokunaklı ve oldukça da hüzünlüdür.

Tarsus'taki eski köy okulu sosyal tesis oldu!

Tarsus Belediyesi İbrişim Mahallesi'ndeki (köy) taşımalı eğitimden dolayı kapanan, atıl halde duran eski Köy okulunu, Türkiye’ye model olacak örnek bir projeyle Sosyal Tesise dönüştürdü.

Kandıra Belediyesi Örnek Köy Projesi için kolları sıvadı!

Esentepe mahallesindeki incelemelerin ardından “Örnek Köy Projesi” için kolları sıvayan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, proje kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Babaköyü mahallesi projenin ikinci ayağını oluşturuyor.

örnek köy Haberi

örnek köy

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ‘Örnek Köy’ projelerini yaygınlaştıracaklarını müjdeledi. Bakan Fakıbaba, Örnek Köy'de yaşayan insanların hayat standardını yükselteceklerini açıkladı.  Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, "Özellikle köyde yaşayan kardeşlerimizin hayat standartlarını yükseltmek, onların gelirlerini artırmak için çalışıyoruz. 250 köy projemiz (Örnek Köy Projesi) ve diğer benzer projelerin üzerinde daha çok duracağız. Her şehre 3 örnek köy kuracağız. Şu anda iki köyde başladık, diğer illerimizde de yıl sonuna kadar başlayıp bitireceğiz. Tek tek hayata geçiriyoruz" dedi. 

Bakan Fakıbaba, Anadolu köylerinde yaşayan vatandaşlara sahip çıkmayı temel düstur edindiklerini söyledi. Fakıbaba, tarımda değişimin ve dönüşümün ilk adımınının ise ‘Örnek Köy Projesi’ olduğunu...