25 / 04 / 2024

ortak giderler için kiracıya icra takibi

ortak giderler için kiracıya icra takibi

Posta yazarı Tamer Heper, "Babam yazlık aldı. Parası verildi ama devri olmadan satıcı öldü, mirasçıları mahkemelik oldu, bizim tapu almamız gecikti. Dairede oturuyoruz. Yönetim büyük masraflar çıkarıyor. Bizim için icra takibi başlatılabilir mi?" sorusunu yanıtladı...

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

Avrupa Birliği ortak gaz alımı için ihaleye çıktı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerin ortak doğal gaz alımı için kurulmuş olan mekanizma çerçevesinde ilk ihale sürecini de başlattı.

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

Kiracılar Temmuz paniğinde! Zam sınırı için sadece 3 ay kaldı!

Milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla yükselen kiralar. Kiralık konut arayanlar bütçesine göre ev bulamazken, zam sınırı için de sadece 3 ay kaldı.

DAP Yapı POLHO için ruhsat başvurusu yaptı! Polisan Holding Pendik arazisine bin yeni konut geliyor!

DAP Yapı - DOP Yapı Ortak Girişimi Pendik projesi için Belediyeye yapı ruhsatı başvurusunda bulundu. İşte DAP Yapı Pendik projesi ile ilgili o son dakika gelişmesi...

O yalı için teklif edilen 929 milyon TL'yi reddetti! İstediği rakam ise dudak uçuklattı!

Ortaköy'ün gözde yalılarından biri olan Mehmet Paşa Yalısı'na bir Türk yatırımcı, 50 milyon Dolar teklif etti. Ancak yalının sahibi Ünal Aysal teklifi kabul etmedi. Aysal'ın Mehmet Paşa Yalısı için istediği rakam ise dudak uçuklattı...

Yeni Gimat GYO, AVM işletmeciliği için 100 milyon TL sermayeli şirket kuracak!

Yeni Gimat GYO tarafından avm işletmeciliği yapmak amacıyla kurulacak olan "Profam Gayrimenkul Yönetimi A.Ş. " unvanlı şirkete 100 bin TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verildi. Profam Gayrimenkul ile kuruluşu takiben Ankamall AVM'nin yönetimi için sözleşme yapılacak. 

İzmir'de kentsel dönüşüm için büyük adım!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi için Dünya Bankası'nda kredi çekimi için ortak hareket edeceklerini dile getirdi. 

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

Togo'ya büyükelçilik konutu için arsa tahsis edildi!

Togolu mevkidaşı Dussey'le ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo'ya büyükelçilik konutu inşa edilmesi için arsa tahsis edileceğini dile getirdi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

103 emekli amiral için soruşturma açıldı! 

Montrö Boğazlar sözleşmesi ve Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik ortak bildiri yayınlayan 103 emekli amiral için soruşturma açıldı. 

ortak giderler için kiracıya icra takibi Haberi

ortak giderler için kiracıya icra takibi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun "Babam yazlık aldı. Parasını verdi ama tapuda devri yapılmadan satıcı öldü. Ölenin mirasçıları mahkemelik oldu. Dolayısıyla bizim tapu almamız gecikti. Şimdi mahkemelerin sonucunu bekliyoruz. Ancak dairede oturuyoruz yani kullanmamıza bir mani yok. Fakat yönetim büyük masraflar çıkarıyor. Buna karşı çıkanlar var, onlar da icra takibine başvuruyor. Şimdi bizim durumumuzda olan biri için icra takibi yapılabilir mi?" sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Babam yazlık aldı. Parasını verdi ama tapuda devri yapılmadan satıcı öldü. Ölenin mirasçıları mahkemelik oldu. Dolayısıyla bizim tapu almamız gecikti. Şimdi mahkemelerin sonucunu bekliyoruz. Ancak dairede oturuyoruz yani kullanmamıza bir mani yok. Fakat yönetim büyük masraflar çıkarıyor. Buna karşı çıkanlar var, onlar da icra takibine başvuruyor....