19 / 04 / 2024

ortak olan sigortası nedir

ortak olan sigortası nedir

Sigorta sektörü şimdi de konut sahiplerine yönelik ortak alan sigortası çıkardı. Bu sigorta konutlardaki ortak alanların başta deprem olmak üzere doğal afetler, yangın, hırsızlık, yaralanma gibi risklerini güvence altına alıyor...

Sabancı ailesinin mirascısı Sevilay Sabancı 'Atlı Köşk hissesini satıyor' iddiasına yanıt!

Sabancı Ailesi’nin mirasına ortak olan Sevilay Sabancı Çınar'ın 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk’ün 48’de 1’lik hissesini 200 milyon TL’ye satışa çıkardığı haberleri gündeme düşerken Atlı Köşk vekillerinden açıklama geldi.

Ankara’daki kooperatif mağdurlarından eylem: 20 yılda bir arpa boyu bile yol alınmadı!

Başkent Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 20 sene önce yapılan ihalede 6 bin 400 dönümlük arsaya ortak olan binlerce kişi kooperatifte herhangi bir ilerleme olmaması sebebiyle bir araya geldi ve bir protesto gösterisi gerçekleştirdi...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar verecek.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

Koalay ve Sodexo’dan ortak proje! Trafik sigortasında 300, kaskoda 600 TL indirim çeki

Yetkili sigorta aracısı Koalay ve dijital hediye çeki sağlayıcısı Sodexo, ortak bir projeye imza attı. Koalay ve Sodexo’nun duyurduğu yeni kampanya ile trafik sigortasında 300 TL’ye, kaskoda 600 TL’ye varan hediye çeki kazanma fırsatına sahip olacaksınız.

Konut sigortası hangi hasarları kapsamaz?

Yaşanılan konutlarda meydana gelme ihtimali olan hasarlar konut sigortasıyla garantiye alınabiliyor. Peki konut sigortası nedir, hangi hasarları kapsar hangi hasarları kapsamaz? İşte ayrıntılar.

Maher Sigorta'dan bina tamamlama sigortası!

Hayat dışı sigortacılık alanında geniş portföye sahip olan Maher Sigorta  bina tamamlama sigortasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Genel Sağlık Sigortası borçluları için son fırsat: Ceza ve faizler ortadan kalkıyor!

Genel Sağlık Sigortası borcu olan milyonlarca vatandaş için fırsatlar devam ediyor. Daha önce gelir testine hiç girmeyen kişilere uygulanan yapılandırma yasasının son haftalarına girildi.

Kardeşin borcu nedeniyle ortak arsa haczedilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babadan miras kalan arsaya kardeşiyle ortak olan bir okuyucunun, kardeşinin borcundan dolayı arsaya ve diğer mallarına haciz gelme durumu soruldu.

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli geçtiğimiz yıl deprem sigortasına olan talebin yüzde 10 artış yaşandığını dile getirdi. 

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara müjde! Borçlarınızdan kurtulacaksınız!

Hükümet tarafından Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için yeni bir sayfa açıldı. Torba yasası ile bu borçlardan kurtulabileceksiniz...

ortak olan sigortası nedir Haberi

ortak olan sigortası nedir

26 Eylül’de Silivri’de yaşanan 5.8’lik dep­rem Türkiye’nin gündemine yine damga vur­du. 1999’da 7.4'lük depremle sarsılan Mar­mara Bölgesi yaklaşık 20 yıl sonra yeniden deprem riskini hatırladı.  Artçı mı, öncü mü tartışmaları yeniden alevlendi. Buna ilk tepki zorunlu deprem sigortası olarak adlandırdı­ğımız DASK sigortası ve konut sigortası yap­tırmak oldu.

Para’dan Esin Çetinel’in haberine göre, Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından yapılan zorunlu deprem sigortası (DASK) mı yaptırmalı, yoksa konut sigortası mı tartışmaları yeniden gündeme geldi. Ta­bii bir de son dönem moda olmaya başlayan ortak alan sigortası da tartışılan konular ara­sına girdi.

Hemen söyleyelim, her üç sigorta da evi­mizi başta deprem olmak üzere çok sayıda riske karşı koruyor. Ancak üçü de farklı risk­leri kapsıyor. Öncelikle DASK’ı incelersek, sınırlı bir poliçe olduğunu söylememiz ge­rekiyor. DASK deprem...