24 / 04 / 2024

OSBlerdeki parseller bedelsiz mi tahsis ediliyor

OSBlerdeki parseller bedelsiz mi tahsis ediliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "OSB'lerdeki parsellerin bedelsiz tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatılmasıyla boş olan 7 bin 34 parselin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis edilebilmesine imkan doğdu" dedi.

OSB'lerdeki parsellerin bedelsiz tahsisi 2 yıl uzatıldı!

Bakanlar Kurulu, Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisine ilişkin süreyi 2 yıl uzattı.Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bedelsiz doğal gaz faturaları yarın kesiliyor! 

Bedelsiz doğal gaz tüketiminde faturaların yarın kesilerek, abonelere gönderileceği açıklandı. İşte bedelsiz doğalgaz ile ilgili merak edilenler...

Sasa'dan yüzde 130 bedelsiz sermaye artırım kararı!

Borsa İstanbul’un en gözde hisselerinden Sasa Polyester'in, borsa şirketlerindeki bedelsiz sermaye artırımına katılarak, yüzde 130 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı.

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

"Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman?" sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bedelsiz tapu devri nedir, bedelsiz tapu devri ne demektir, Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Borsanın en çok kazandıranı yüzde 800 bedelsiz sermaye artışına gidiyor

Borsa İstanbul’un en çok kazandıran hisselerinden Penta Teknoloji Ürünleri yüzde 800 bedelsiz sermaye artışına gidiyor. Penta’nın başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından da onaylandı.

Bedelsiz tapu nedir? Bedelsiz tapu devri olur mu?

Bedelsiz tapuya dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de tapu devrinin olup olmayacağıdır. İşte merak edilenler!

Bedelsiz kiralama nedir? Bedelsiz kiralama özellikleri nelerdir?

Bedelsiz kiralama nedir, Bedelsiz kiralama özellikleri nelerdir? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Bursa'daki dev arazi TOGG'a bedelsiz 49 yıllığına devredildi

Türkiye'nin ilk yerli üretim otomobili olacak olan TOGG'un yollara çıkmasına kısa bir süre kaldı. Hükümet aracın piyasaya güçlü bir şekilde girmesi için önce elektrikli araçlardan alınan ÖTV oranını düşürmüştü. Bu adımın ardından firmaya dev arazi 49 yıllığına bedelsiz tahsis edildi.

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Bir kimse kendi adına kayıtlı taşınmazın tapusunu eşine devretmek isteyebiliyor. Peki, eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Servet GYO bedelsiz sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Servet GYO'nun 1 milyar TL olan kayıtlı sermayesi kapsamında 52 milyon TL olan bedelsiz sermayesi, 68 milyon TL artırılarak 120 milyon TL yapılacak. Şirket, sermaye artırımı için SPK'ya başvuruda bulundu.

İBB Meclisi'nde bedelsiz parsel tahsisi gerginliği!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği Kasım ayı oturumlarının 6. birleşiminde, İBB parsellerinin Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na bedelsiz şekilde tahsis edilmesi gerginliğe neden oldu.

OSB'lerde tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis süresi uzatıldı!

Organize sanayi bölgelerinde (OSB) bulunan parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilme uygulamasının 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmasına karar verildi. 

İBB'nin Şile ve Güngören'deki mülkleri ilçe belediyelerine tahsis edildi!

İstanbul'un Şile ve Güngören ilçelerindeki İBB’nin mülkiyetinde olan parseller, AKP-MHP grubunun oyları ile ilçe belediyelerine bedelsiz şekilde devredildi.

OSBlerdeki parseller bedelsiz mi tahsis ediliyor Haberi

OSBlerdeki parseller bedelsiz mi tahsis ediliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) parsellerin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatıldığını belirterek, şu an boş olan 7 bin 34 parselin tümünde üretime geçilmesi halinde, yaklaşık 280 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağını bildirdi.


Işık, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu süre uzatımına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.


Bu uygulamanın, 12 Nisan 2011 tarihinde başlatıldığını anımsatan Işık, geçen 4 yıl içinde OSB'lerdeki bin 967 adet boş parselin tamamen veya kısmen bedelsiz yatırımcılara tahsis edildiğini söyledi. 


Bu parsellerden 807 adedinde üretim yapılmaya başlandığını, 619'unda inşaat, 541'inde ise proje çalışmalarının devam ettiğin anlatan Işık, şunları kaydetti:


"Söz konusu teşvik uygulamasının süresinin uzatılması ile üçüncü 2 yıllık süre içerisinde teşvik...