27 / 04 / 2024

Fikri Işık: 7 bin 34 parsel bedelsiz tahsis edilebilecek!

Fikri Işık: 7 bin 34 parsel bedelsiz tahsis edilebilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "OSB'lerdeki parsellerin bedelsiz tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatılmasıyla boş olan 7 bin 34 parselin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis edilebilmesine imkan doğdu" dedi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) parsellerin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatıldığını belirterek, şu an boş olan 7 bin 34 parselin tümünde üretime geçilmesi halinde, yaklaşık 280 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağını bildirdi.


Işık, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu süre uzatımına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.


Bu uygulamanın, 12 Nisan 2011 tarihinde başlatıldığını anımsatan Işık, geçen 4 yıl içinde OSB'lerdeki bin 967 adet boş parselin tamamen veya kısmen bedelsiz yatırımcılara tahsis edildiğini söyledi. 


Bu parsellerden 807 adedinde üretim yapılmaya başlandığını, 619'unda inşaat, 541'inde ise proje çalışmalarının devam ettiğin anlatan Işık, şunları kaydetti:


"Söz konusu teşvik uygulamasının süresinin uzatılması ile üçüncü 2 yıllık süre içerisinde teşvik kapsamındaki il ve ilçelerde faaliyette olan 188 OSB'de boş olan 7 bin 34 adet parselin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilebilmesine imkan doğdu. Tahsisi gerçekleşecek bu parsellerin tümünde üretime geçilmesi halinde yaklaşık 280 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak. Bu sayede sağlanacak üretim ve istihdam artışı ile bölgeler arası gelir dağılımının da daha dengeli hale gelmesini bekliyoruz." 


"OSB'ler, yatırımcılar için cazip olmaya devam edecek" 

Bu uygulamanın, planlı sanayileşmenin sağlanması, çarpık kentleşmenin ve çevre kirliliğinin önlenmesinde önemli faydaları olduğunu dile getiren Işık, bunların yanı sıra, uygulama ile yatırımcıların rekabet gücünün de artırıldığını ifade etti. 


Işık, iki yıl daha devam edecek uygulama ile OSB'lerin, yatırımcılar için cazip olmaya devam edeceğini bildirdi.


AA


Geri Dön