20 / 04 / 2024

osb parselleri kaç yıllığına bedelsiz tahsis ediliyor

osb parselleri kaç yıllığına bedelsiz tahsis ediliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "OSB'lerdeki parsellerin bedelsiz tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatılmasıyla boş olan 7 bin 34 parselin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis edilebilmesine imkan doğdu" dedi.

Tinyköy Erikli 1.Etap'ta yaşam başladı! 499 bin TL'ye son parselleri kaçırmayın!

Tinyköy Erikli 1.Etap'ta yaşam başladı. Projede toplam 94 adet parsel bulunuyor. Peki Tinyköy Erikli 1.Etap'ta parsel büyüklükleri kaç metrekare? İşte merak edilenler... 

Denizli OSB’de kiralık alan kalmadı!

Geçen yıl Denizli OSB’nin alanını 684 bin metrekare büyüttüklerini aktaran Bölge Müdürü Ahmet Taş, "Bu parselleri alan sanayiciler yatırım yapmaya başladı. 2021, bölgemiz için yatırım yılı olacak" dedi.

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Merzifon OSB'de imar yolları açılıyor!

Amasya Merzifon OSB'nin ikinci sanayi bölgesi parselleri arasındaki imar yollarının açılması için çalışmalara başlandı.

OSB'lerdeki boş parseller yatırıma kazandırılacak!,

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi hakkında açıklama yapan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Amacımız, OSB’lerdeki boş parselleri yatırıma hızlı bir şekilde kazandırarak üretim ve istihdamı etkin şekilde artırmak" dedi...

Milas OSB'de arsalar devredilmeyecek!

Kaymakam Eren Arslan, Manisa Mila OSB'den sanayi parseli alacakların bunları bir başka kişi veya kuruma devredemeyeceklerini, kiraya veremeyeceklerini ancak kendi yatırımları için kullanabileceklerinin de altını çizdi.

İzmir Menemen Plastik İhtisas OSB, bağlantı yolu istiyor!

İzmir Menemen'de parselleri satılan Menemen Plastik İhtisas OSB'de fabrikaların inşaatları sürüyor. Yönetim, OSB'nin ana ulaşım yollarına bağlantısının yetersiz olduğunu belirterek yol talebinde bulundu.

Emlak Konut Kağıthane ve Sarıyer Parselleri yıl sonu değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Kağıthane ve Sarıyer Parselleri yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Ordu Kaşif Tercan Camisi'nde yıkım başladı!

Karapınar Mahallesi Muhtarı Celal Topkaya, “Karapınar Mahallesi’ndeki yol çalışmaları nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi (OSB) girişinde bulunan Kaşif Tercan Camisinin yıkımına başlanıldığını açıkladı.

Balıkesir OSB'deki Dileksan Kağıt arsası icradan satışta!

Balıkesir 4. İcra Dairesi, Balıkesir Organize Sanayii Bölgesi'nde Dileksan Kağıt'ın arsası icradan satışa çıkarıldı. İhalesi 25 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek gayrimenkulün satış bedeli toplam 3 milyon 461 bin TL olarak belirlendi.

İzmir Pancar OSB'de yeni fabrikalar yükseliyor!

Bütün parselleri sahiplendirilen İzmir'deki az sayıdaki OSB'den birisi konumunda yer alan Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nde, yatırımcıdan gelen taleple birlikte, ikinci etabın yapımına başlandı.

Fatsa OSB 2. Etap için protokol imzalanacak!

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2. etap alanında yer alan su kuyularının başka bir yere nakli konusunda Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalayacaklarını söyledi.

OSB'lerde atıl parsel kalmayacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Üretim, gelir ve istihdam arttırma hedeflerimiz doğrultusunda, OSB'lerde yatırım yapılmayan sanayi parselleri tahsisi iptal edilecek" dedi.

osb parselleri kaç yıllığına bedelsiz tahsis ediliyor Haberi

osb parselleri kaç yıllığına bedelsiz tahsis ediliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) parsellerin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatıldığını belirterek, şu an boş olan 7 bin 34 parselin tümünde üretime geçilmesi halinde, yaklaşık 280 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağını bildirdi.


Işık, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu süre uzatımına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.


Bu uygulamanın, 12 Nisan 2011 tarihinde başlatıldığını anımsatan Işık, geçen 4 yıl içinde OSB'lerdeki bin 967 adet boş parselin tamamen veya kısmen bedelsiz yatırımcılara tahsis edildiğini söyledi. 


Bu parsellerden 807 adedinde üretim yapılmaya başlandığını, 619'unda inşaat, 541'inde ise proje çalışmalarının devam ettiğin anlatan Işık, şunları kaydetti:


"Söz konusu teşvik uygulamasının süresinin uzatılması ile üçüncü 2 yıllık süre içerisinde teşvik...