27 / 04 / 2024

osb parselleri nasıl tahsis ediliyor

osb parselleri nasıl tahsis ediliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "OSB'lerdeki parsellerin bedelsiz tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatılmasıyla boş olan 7 bin 34 parselin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis edilebilmesine imkan doğdu" dedi.

Emlak vergisinde OSB muafiyeti nasıl olur?

Emlak vergisine tabi olan gayrimenkuller, organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgelerinde muafiyet nasıl olur?

OSB yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak amacıyla Organize sanayi bölgeleri kuruluyor. Organize sanayi bölgelerinde yönetim kurulunun oluşturulması gerekiyor. Peki, OSB yönetim kurulu seçimi nasıl yapılır?

Organize sanayi bölgesi yer seçimi talebi nasıl yapılır?

Kısaca OSB olarak tanımlanan organize sanayi bölgesi alanlarını kurmak isteyen kimseler öncelikle, organize sanayi bölgesi yer seçimi talebinde bulunuyor. Peki, organize sanayi bölgesi yer seçimi talebi nasıl yapılır?

Organize sanayi bölgesinde yapı ruhsatı nasıl alınır?

Organize sanayi bölgesinde imar planına göre arazi kullanımı, yapı ve tesislerin projelendirilmesi, inşası ve kullanımıyla ilgili ruhsat ve izinler, OSB tarafından veriliyor. Peki, organize sanayi bölgesinde yapı ruhsatı nasıl alınır?

İmar parselleri nasıl oluşturulur?

Düzenleme ortaklık payı oranı, bir düzenleme sahasında tesbit edilen düzenleme ortaklık payı miktarının, bu saha içindeki kadastro veya imar parsellerinin yüzölçümü miktarına oranı olarak ifade ediliyor. Peki, imar parselleri nasıl oluşturulur?

Emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajından yararlanmak için gerekli görülen şartlara uyuyorsanız, geçmiş yıllarda ödediğiniz emlak vergilerinizi geri alabilirsiniz. Emlak vergisi nasıl geri alınır? için habere bakın...

İkametgah değişikliği nasıl yapılır?

Oturduğunuz evden taşındığınız takdirde bu durumu Nüfus Müdürlüğü'ne bildirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde cezai yaptırımlara uğramanız kaçınılmaz. Peki ikamet değişikliği nasıl yapılır?

Damga vergisi nasıl hesaplanır?

Aile yardımı, askerlik yardımı, doğum yardımı, evlenme yardımı gibi durumlardan faydalandınız. Buna karşılık damga vergisi ödediniz. Peki damga vergisi nasıl hesaplanır, neye göre kesilir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

İpotek nasıl kaldırılır?

Kredi kullanarak satın aldığınız konut üzerindeki ipoteği, kredi borçlarınız biter bitmez kaldırmanız şart. Peki ipotek nasıl kaldırılır? İşte yanıtı...

Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir?

Bir arsanız var ve satmak istediğinizi farz edelim. Ne kadara satmanız gerektiğini bilmiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir, detayları...

Kredi borcu olan konut nasıl alınır?

Kredi borcu bulunan bir ev almak istiyorsunuz ama kredi borcu olan konut nasıl alınır bilmiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak beyan değeri nasıl hesaplanır?

Emlak beyannamelerinde belirtilen değer, emlak beyan değeri olarak nitelendiriliyor. Peki emlak beyan değeri nasıl hesaplanır, detayları...

Emsal kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira ücreti almadan tanıdığınızın kullanımına bıraktığınız konutunuza uygulanacak emsal kira bedelinin nasıl hesaplanacağını mı bilmiyorsunuz? Gelin emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını örnekler eşliğinde görelim...

osb parselleri nasıl tahsis ediliyor Haberi

osb parselleri nasıl tahsis ediliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) parsellerin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatıldığını belirterek, şu an boş olan 7 bin 34 parselin tümünde üretime geçilmesi halinde, yaklaşık 280 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağını bildirdi.


Işık, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu süre uzatımına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.


Bu uygulamanın, 12 Nisan 2011 tarihinde başlatıldığını anımsatan Işık, geçen 4 yıl içinde OSB'lerdeki bin 967 adet boş parselin tamamen veya kısmen bedelsiz yatırımcılara tahsis edildiğini söyledi. 


Bu parsellerden 807 adedinde üretim yapılmaya başlandığını, 619'unda inşaat, 541'inde ise proje çalışmalarının devam ettiğin anlatan Işık, şunları kaydetti:


"Söz konusu teşvik uygulamasının süresinin uzatılması ile üçüncü 2 yıllık süre içerisinde teşvik...