27 / 04 / 2024

Konutun üzerindeki borç durumu nasıl kontrol edilir?

Konutun üzerindeki borç durumu nasıl kontrol edilir?

Satın alacağınız konutun üzerinde borç olup olmadığını nasıl öğrenirsiniz, konutun üzerindeki borç durumu nasıl kontrol edilir merak ediyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...



Konutun üzerindeki borç durumu nasıl kontrol edilir?

Satın aldığınız konut, yeni değilse yani sizden önce birisi oturmuş ise, konutun üzerinde herhangi borç kaydı olup olmadığına bakmak faydalı olacaktır. Peki konutun üzerindeki borç durumu nasıl kontrol edilir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Satın aldığınız evin makbuzlarını inceleyerek, fotokopilerini edinebilirsiniz. Bunun dışında satıcı kişiden vergi dairesinden temin edeceği "Borcu yoktur." yazısı da isteyebilirsiniz.


İlgili konut ile alakalı borç söz konusu olduğunda bunu satıcı kişiden ödemesini isteyip, ödetebilir. Bunun dışında, çıkan borçları sizin ödemeniz halinde yine ödediğiniz geçmiş yıl emlak vergilerini daha sonra faiziyle birlikte önceki sahibine ödetebilirsiniz.


Emlak vergisi dışında konut ile alakalı dikkat etmeniz gereken nokta aidat, su, elektrik, doğalgaz gibi borçların olup olmamadığıdır. Bunu da son yapılan ödemelere ilişkin faturalara göre kontrol edebilirsiniz. Su, elektrik ve doğalgaz borcunu tesisat numaraları aracılığıyla,  öğrenilebilirsiniz; aidar borcunu ise apartman veya site yöneticisinden öğrenilebilirsiniz.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön