19 / 04 / 2024

bilim sanayi ve teknoloji bakanı fikri ışık

bilim sanayi ve teknoloji bakanı fikri ışık

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kamyon pazarının inşaat sektöründeki gelişmelerin de etkisiyle yüzde 7 oranında artış gösterdiğini belirtti. Işık "Son 10 yılda, kamyon pazarındaki ortalama artış yüzde 16 oldu." dedi.

Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı'nın temel atıldı!

Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı temel atma törenine katılan Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, temelini attıkları köprülü kavşak projesiyle sanayi için çok büyük bir zaman kaybının önüne geçeceklerini söyledi.

Fikri Işık: Kocaeli'de devam eden 25 proje bulunuyor!

Bakan Işık, 2011 genel seçimleri öncesi Kocaeli için 132 proje paylaştıklarını anımsatarak, bunlardan 103'ünün tamamlandığını, 25'inin de devam ettiğini bildirdi.

Gebze'de çip fabrikası kuruluyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "TÜBİTAK Bilim Kurulunda, çip fabrikası kurulmasıyla ilgili sürecin başlatılması karara bağlandı" şeklinde konuştu.

Fikri Işık: 7 bin 34 parsel bedelsiz tahsis edilebilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "OSB'lerdeki parsellerin bedelsiz tahsisine ilişkin sürenin 2 yıl uzatılmasıyla boş olan 7 bin 34 parselin, yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis edilebilmesine imkan doğdu" dedi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün tabla çalışmaları başladı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "11. Cumhurbaşkanımızın siyasete dönme arzusu olursa bu tabii ki sadece beni değil, bütün AK Parti tabanını sevindirir" dedi.

Kocaeli yatırımları Sırrıpaşa’da görüşüldü!

Kocaeli’deki yatırımlar Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ele alındı. Sırrıpaşa Konağı’nda yapılan toplantıda Kocaeli yatırımları daire başkanları ve il müdürleri katılımıyla görüşüldü.

Fikri Işık: Ankara'da Savunma Sanayi İhtisas OSB'yi kuruyoruz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Ankara’yı ARGE ve inovasyonda İstanbul’un önüne geçiren alan savunma sanayi. Ankara’da Savunma Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyoruz" dedi.

Fikri Işık: Ülkemiz, sanayi üretiminin öncülüğünde büyümeye devam ediyor!

Fikri Işık, Türkiye'nin, sanayi üretiminin öncülüğünde büyümeye devam ettiğini belirterek, "Sanayicimiz, son dönemde yaşanan gerilimli atmosfere rağmen, ekonomiye ve Türkiye'ye olan güvenini bir kere daha göstermiştir" değerlendirmesinde bulundu...

Fikri Işık: Kocaeli bir Ar-Ge inovasyon ve sanayi kenti olsun istiyoruz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin, Türkiye'nin, yüksek teknolojiye dayalı üretimin yapıldığı merkez üssü olmasını istediklerini söyledi. Işık, Türkiye'nin sanayi kuruluşlarından 92'sinin Kocaeli'de bulunduğuna dikkat çekti...

Fikri Işık: 2014 yılında eğitime ayırdığımız para 78,5 milyar lira!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2014 yılında eğitime 78,5 milyar lira bütçe ayırdıklarını belirterek, "Bakın, eğitime sağlığa, spora ve sosyal desteklere harcayacağımız 2014 rakamı, bütün Türkiye'de topladığımız vergilerin neredeyse yarısı."

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Fikri Işık’ın katıldığı törenle hizmete açıldı!

Büyükşehirlerden başlanarak tüm illerde Bilim Merkezleri inşa edilecek. Modern ve tam donanımlı merkezlerden ilki Bursa’da hizmete girdi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Fikri Işık’ın katıldığı törenle hizmete açıldı...

Fikri Işık: 2023'e TOBB ile yürüyeceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye artık dümensiz bir gemi değil. Türkiye'de, 2023 hedeflerine odaklanmış bir iktidar var. 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmek için de TOBB ile işbirliği içinde olması gerekir" dedi...

Fikri Işık: Geleceğimize damga vuracak projeleri hayata geçireceğiz!

Fikri Işık, Nihat Ergün'ün başlattığı veya yürüttüğü tüm projelerin sonuçlanması için gayret göstereceklerini belirterek, "Ümit ediyorum önümüzdeki süreçte ülkemizin geleceğine damga vuracak yeni projeleri de hayata geçireceğiz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Fikri Işık getirildi!

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirildi. Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi...

Teknonim Bilim Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Teknonim Bilim Teknoloji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da 1 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Alkoç tarafından kuruldu.

Düzce’ye Bilim ve Teknoloji Merkezi geliyor!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 26 bölgeden biri olarak seçilen Düzce’ye Bilim ve Teknoloji Merkezi açılacağını söyledi.

Gef Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gef Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gazi Emre Fırat tarafından 100 bin TL sermaye ile 16 Aralık'ta Sarıyer, Maslak Mahallesi, Bilim Sokak Sun Plaza'da kuruldu.

Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi En İyi Ar-Ge Merkezi seçildi!

Cam sektörünün global oyuncusu Şişecam Topluluğu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından iki önemli ödüle layık görüldü. Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi “En İyi Ar-Ge Merkezi” seçildi.

A7 Mimarlık Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A7 Mimarlık Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Osman Çağrı Sağlam tarafından 10 bin TL sermaye ile 23 Ekim'de Sarıyer, Maslak Mahallesi, Bilim Sokak'ta kuruldu.

Tokat'a Yeşil Sanayi Sitesi ve Bilim Merkezi kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Tokat'a “Yeşil Sanayi Sitesi” ve “Bilim Merkezi” kurulması için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi hizmete açıldı!

Büyükşehirlerden başlanarak tüm illerde Bilim Merkezleri inşa edilecek. Bursa’da inşa edilen Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı törenle hizmete açıldı...

Fikri Işık: Kocaeli bir Ar-Ge inovasyon ve sanayi kenti olsun istiyoruz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin, Türkiye'nin, yüksek teknolojiye dayalı üretimin yapıldığı merkez üssü olmasını istediklerini söyledi. Işık, Türkiye'nin sanayi kuruluşlarından 92'sinin Kocaeli'de bulunduğuna dikkat çekti...

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi 25 Ocak'ta açılacak!

BUTTİM TÜYAP Fuar Alanı yanında yaptırılan ve 25 Ocak Cumartesi günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından açılacak olan bilim ve teknoloji merkezi, Bursa’da büyük bir boşluğu dolduracak...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Fikri Işık getirildi!

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirildi. Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi...

Teknikon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Teknikon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İlhan Cengiz tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 2 Mayıs'ta kuruldu

Svot Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Svot Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan Aras tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 30 Nisan'da kuruldu

Erde Grup Taahhüt Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Erde Grup Taahhüt Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Atilla Demir ve Nedim Değirmenci tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 29 Nisan'da kuruldu

bilim sanayi ve teknoloji bakanı fikri ışık Haberi

bilim sanayi ve teknoloji bakanı fikri ışık

Türkiye'nin bugün dünyanın önemli otomotiv üretim merkezlerinden biri haline geldiğini dile getiren Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:


"2015’te toplam üretim bir rekor kırdı ve 1 milyon 410 bine ulaştı. Araç üretim kapasitemiz ise 1 milyon 759 bine çıktı. 2015 verilerine göre, dünyada araç üretiminde 15'inci sırada, AB'de ise 5'inci sırada yer alıyoruz. 2014'e göre hem AB’de hem de dünyada bir sıra yükselmiş durumdayız. AB'de otobüs ve hafif ticari araç üretiminde birinci, kamyon üretiminde ise ikinci sıradayız. Geçtiğimiz yıl, küçük kamyon üretimimiz yüzde 42, kamyonet üretimimiz yüzde 31 ve ağır kamyon üretimimiz de yüzde 6 oranında artış gösterdi. Kamyon pazarı ise inşaat sektöründeki gelişmelerin de etkisiyle yüzde 7 oranında artış gösterdi. Son 10 yılda, kamyon pazarındaki ortalama artış yüzde 16 oldu....