25 / 04 / 2024

Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı'nın temel atıldı!

Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı'nın temel atıldı!

Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı temel atma törenine katılan Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, temelini attıkları köprülü kavşak projesiyle sanayi için çok büyük bir zaman kaybının önüne geçeceklerini söyledi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Sanayicimizin altyapısını güçlendirmek için her geçen gün artan bir gayretle çalışıyoruz. Bütün hedefimiz Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülkeler seviyesinde çok daha üst sıralara taşımak" dedi.


Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı temel atma törenine katılan Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, temelini attıkları köprülü kavşak projesiyle sanayi için çok büyük bir zaman kaybının önüne geçeceklerini söyledi.


Işık, istikrar olduğunda Türkiye'nin kabına sığmayan bir ülke olduğunu vurguladı.


Bakan Işık, temelini attıkları köprülü kavşağın kısa vadeli çözüm olduğunu, asıl çözümün Kuzey Marmara Otoyolu'yla TEM Otoyolu'nu birbirine bağlayacak, maliyeti 100 milyon lirayı geçen çok büyük bir kavşak projesi olduğuna dikkati çekerek, "İnşallah onu hayata geçirdiğimiz zaman organize sanayi bölgelerimizden İstanbul'a da Kocaeli'ye de Bursa'ya ulaşım çok daha kolaylaşacak. Sanayicimizin altyapısını güçlendirmek için her geçen gün artan bir gayretle çalışıyoruz. Bütün hedefimiz Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülkeler seviyesinde çok daha üst sıralara taşımak" diye konuştu.


2019'a kadar sırasıyla Körfez Geçiş Köprüsü, 3. Boğaz Köprüsü, 3. havalimanı ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin açılacağını anlatan Işık, Türkiye'nin bu kadar güçlü altyapı yatırımlarını yapan bir ülke olduğunu, birlik, beraberlik, kardeşlik ve uyum içerisinde çalıştıkları sürece de aşamayacakları engel, ulaşamayacakları menzil olmadığını belirtti.


Konuşmaların ardından Bakan Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Otomotiv Yan Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, temel atma butonuna bastı. 


- Spor yatırımları

Daha sonra Gebze Olimpik Yüzme Havuzu açılış törenine katılan Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, ülkelerin en temel görevlerinden birinin fiziksel, ruhsal ve duygusal gelişimini sağlamak olduğunu söyledi.


Bunun en önemli yolunun eğitim olduğunu ifade eden Işık, en önemli yatırım alanının da spor olduğunu kaydetti.


"Eğer spora yatırım yapıyorsanız bilin ki gençlerin fizik, duygu ve ruh bütünlüğüne yatırım yapıyorsunuz" diyen Işık, "Spora yapılan her yatırımı, biz önleyici sağlık hizmetlerine yapılan yatırım olarak değerlendiriyoruz.  Eğer bir gencimiz spor yapıyorsa bu gencimizin zararlı alışkanlıklara kapılması zordur. Bir gencimiz spora başlamışsa onun madde bağımlılığına kapılma neredeyse yoktur. Bu noktada 13 yıldır gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.


Tesis hakkında katılımcılara bilgi veren Işık, spor alanına AK Parti hükümetleri olarak önemli yatırımlar yaptıklarını vurguladı.


Işık, 46 yüzme havuzunu 134'e çıkardıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"277 stadyumumuz vardı bunu 602'ye çıkardık. 372 spor salonu vardı bunu bin 87'ye çıkardık. 578 futbol sahamız vardı, bunu bin 146'ya çıkardık. 264 olan çok amaçlı spor tesisini 469'a çıkardık. En önemli başarı ve sıçramamız, 2002'de 6 bin 35 olan spor kulübü sayısını 13 bin 280'e, en önemlisi de 278 bin olan lisanslı sporcu sayısını 5 milyon 900 bine çıkardık. Yavrularımızın önemli kısmı lisanslı sporcu, önemli bizim için gurur kaynağı. Bunu daha da arttırmak ülkemizin geleceğine yapılacak en önemli katkılardan biridir."


AA


Geri Dön