19 / 04 / 2024

Fikri Işık: Kocaeli'de devam eden 25 proje bulunuyor!

Fikri Işık: Kocaeli'de devam eden 25 proje bulunuyor!

Bakan Işık, 2011 genel seçimleri öncesi Kocaeli için 132 proje paylaştıklarını anımsatarak, bunlardan 103'ünün tamamlandığını, 25'inin de devam ettiğini bildirdi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "AK Parti, kurulduğu günden bugüne kadar seçimlerde verdiği her vaadi, seçimden sonra hükümet programına dönüştürmüş ve hayata geçirmek için de gece gündüz çalışmış Türk siyasi hareketinin en güçlü partisidir" dedi.


Işık, AK Parti Kocaeli Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin huzur içinde bir seçime daha gittiğini belirterek, seçimlerin barış, kardeşlik ve huzur içinde son bulmasını diledi.


Seçimden dolayı hiç kimsenin sıkıntı, zorluk ve asayiş sorunuyla karşılaşmaması arzusunda olduğunu ifade eden Işık, bunun için her türlü gayreti gösterdiklerini kaydetti.


Işık, AK Parti'nin zengin ve özgür ülke hedefiyle yola çıktığını vurgulayarak, "Partimizi kurduğumuzda, zengin ve özgür ülke iddiamızı ortaya koymuştuk. Milletimizin itibarını arttırmak devletimizin itibarını yükseltmek için gece gündüz çalıştık. O günden bu güne Türkiye, büyümeye, gelişmeye ve kalkınmaya devam ediyor. Türkiye, 13 yılda büyük bir başarı hikayesi yazdı. Bugüne kadar hiç hayal satmadık. Biz, bugüne kadar hiç yapamayacağımız sözü vermedik, verdiğimiz sözü yapmak için de alın teri döktük" değerlendirmesinde bulundu.


Bakan Işık, 2011 genel seçimleri öncesi Kocaeli için 132 proje paylaştıklarını anımsatarak, bunlardan 103'ünün tamamlandığını, 25'inin de devam ettiğini bildirdi.


Bu alanda başarı oranlarının yüzde 97 olduğunu, başarının kolektif çalışmayla ortaya çıktığını dile getiren Işık, şunları söyledi:


"AK Parti, kurulduğu günden bugüne kadar seçimlerde verdiği her vaadi, seçimden sonra hükümet programına dönüştürmüş ve hayata geçirmek için de gece gündüz çalışmış Türk siyasi hareketinin en güçlü partisidir. Bugüne kadar vadedip hükümet programına almadığımız vaat sayısı yok denecek kadar azdır. Onun için milletimizin üç seçimdir oyunu arttırarak iktidara getirdiği tek parti AK Parti'dir. Şimdi dördüncü dönem için hazırlanıyoruz. 7 Haziran'da milletimiz, içi boş vaatlere değil, hayata dokunan, milletimizin her ferdine dokunan somut projelere destek verecektir. Bugün açıklayacağımız projeler seçim için vaattir, seçimden sonrası için de yol haritasıdır."


- "Uluslararası geçerlilikteki sertifikayı alırlarsa gençlerin işleri hazır"


Seçimlerde verdikleri sözlerin takipçisi olduklarını aktaran Işık, seçim beyannamesindeki Kocaeli'ni ilgilendiren projeleri anlattı.


Fikri Işık, beyanname içinde yer alan Bilişim Vadisi'nin altyapı çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirterek, şöyle konuştu:


"26 Mayıs'ta üstyapısının temelini atacağız. Bu proje bittiğinde Kocaeli sadece üretimin değil, aynı zamanda bilginin merkezi haline gelecek. Milli Çip Fabrikası'nı da Türkiye'de kuruyoruz. Türkiye'de ilk yerli seri üretime dayalı silisyum tabanlı çip fabrikasını Kocaeli'de hayata geçireceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu, 'çip fabrikası kuracağız' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, biz kurmaya başladık bile. Haberi yok. Burada bir konuyu vurgulamak istiyorum. Türkiye ve Kocaeli'de 2 ayrı problemi bir arada yaşıyoruz. İşsizlik ve işçisizlik problemi. Özellikle üniversite mezunu gençlerimizin işsizlik oranı yüksek. Diğer yandan da sanayici 'çalıştıracak adam bulamıyorum' diye feryat ediyor. Buradaki problem nitelik problemi. Bilişim Vadisi'ni kuruyoruz, Milli Çip Fabrikası'nı kuruyoruz. TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ni fonksiyon olarak büyütüyoruz. Burada en büyük açığımız, nitelikli insan açığı. Şu anda Türkiye'de en az 70 bin bilişim uzmanına ihtiyaç var."


Işık, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İŞKUR, KOSGEB, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği olarak üniversite mezunu işsiz gençleri bilişim alanında istihdam etmek için uluslararası geçerliliği olan sertifika verecek bir programı hayata geçireceklerini kaydetti. 


Bu program sayesinde Kocaeli'nin bilişimin başkenti olma yolunda nitelikli insan kaynağını da yetiştireceğinin altını çizen Bakan Işık, " Özellikle gençlerimiz, üniversite mezunu işsiz gençlerimizin bu programa katılmalarını ve gayret göstererek uluslararası geçerlilikteki sertifikalarını almalarını öneriyorum. Bunu yaparlarsa işleri hazır. En az yüzde 60 iş garantisi var. Benim inancım, bu sertifikayı alan hiçbir insan işsiz kalmaz" diye konuştu. 



AA


Geri Dön