20 / 04 / 2024

TOKİ Kocaeli'de 7 yeni okul yapacak!

TOKİ Kocaeli'de 7 yeni okul yapacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de 7 yeni okulun TOKİ tarafından yapımına başlanacağı müjdesini verdi. Işık ayrıca Kocaeli Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının da TOKİ tarafından yapılacağım duyurdu.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dün  TOKİ  ve Kocaeli Bü~ yükşehir yetkilileriyle bir araya gelerek ilimizde gerçekleştirilecek yeni projeler haklandı bilgi verdi. Toplantıda Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, TOKİ Başkam M. Ergün Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan hazır bulundu. 


REKREASYON ALANLARI 


Bakan Işık, Kocaeli'de 3 yeni rekreasyon alam inşası talimatı verdi TOKİ ve Büyükşehir arazilerinin bedel tespitinin yapılmasıyla Gebze, Derince ve İzmit' te belirlenen alanlar halkın rahat edeceği, dinleneceği, sosyal aktiviteler gerçekleştirebileceği yeni alanlar olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek. 


7 YENİ OKUL MÜJDESİ 


Toplantıda TOKİ tarafından yapılacak 7 yem okul için de en loşa zamanda yapımına başlanması karan alındı. Buna göre; Gebze Kız Meslek Lisesi, Derince İmam Hatip Lisesi, Gölcük Endüstri Meslek Lisesi, Dilovası Kız Teknik ve Endüstri Meslek lisesi, Gebze Sultan Orhan Mahallesi Anadolu Lisesi, İzmit Tavşantepe Endüstri Meslek Lisesi ve Kartepe Otelcilik ve Turizm Lisesi, Kocaeü'nin yeni okulları olacak. Ayrıca, yeni Kocaeli Emniyet Müdürlüğü hizmet binası da yine TOKİ tarafından inşa edilecek. 


DEVAM EDENLER 


TOKİ ve Büyükşehir yetkililerinin buluştuğu toplantıda devam eden projeler de gözden geçirildi 33 bin kişilik stadyum, 200yataklı İzmit Devlet Hastanesi, Çayırova'da yapımı devam eden 385 konut, Dilovası ve Kandıra'da yapımına başlanacak konut projelerinde gelinen son nokta ele alınarak bütün projelerin zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi kararlaştırddı. Bunların dışında TOKİ ile birlikte yürütülebilecek kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön