26 / 04 / 2024

Erguvan ve Demirbaş ortaklığı 2014’te Kurtköy’de 7 yeni proje yapacak!

Erguvan ve Demirbaş ortaklığı 2014’te Kurtköy’de 7 yeni proje yapacak!

Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı ortaklığı 2014 yılında Kurtköy’de toplam 400 bin metrekarelik alanda 7 yeni proje hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ortaklık 7 projeden ilk 2’sini Mart 2014’te satışa çıkaracak…



Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı, 2014 yılında Kurtköy’de toplam 400 bin metrekare alan üzerinde 7 yeni proje hayata geçireceklerini söyledi. 


Mart 2014’te 2 yeni proje satışta

Mart 2014’te Maltepe Dragos’taki Wloft ve Kurtköy’de arsasını satın aldıkları bir diğer projeyi satışa sunacaklarını belirten Maraşlı, “Kurtköy’de toplam 7 projede 400 bin metrekarelik inşaat yapmayı planlıyoruz. W Bahçe satışlarımızı tamamladık. Şuan W Roof projelerinin satışları devam ediyor. 2014 yılının Mart ayında yine aynı bölgede arsasını bu sene satın aldığımız projeyi satışa çıkaracağız. Şuan yan tarafındaki arsalar için görüşmeler yapıyoruz. Yine Mart ayında Maltepe Dragos bölgesinde Wloft projemizin de satışına başlayacağız.


Siyasi olaylar sektöre sekte vurdu

2013 yılının gayrimenkul sektörü için durağan bir yıl olduğuna dikkat çeken Maraşlı, “Kentsel dönüşüm süreciyle birlikte gayrimenkul yatırımcıları arazi arama, bulma ve geliştirme işlerine ağırlık verdi. Bunun yanı sıra yaşanan bir takım siyasi olaylar da sektöre sekte vurdu. Olumlu gelişmelerin de baş gösterdiği 2013 yılında alınan bir takım önemli kararların önümüzdeki yıllarda daha iyi yansıma alacağını düşünüyorum. Sektördeki bazı önemli konular bu yıl netlik kazandı. Bunların başında 2B yasası, yeni imar yönetmeliği, kentsel dönüşüm yasası, mütekabiliyet yasası ve maketten konut satışını düzenleyen kanunu saymak mümkün” dedi.


Maliyet ve satış planlaması yapan firmalar öne çıkacak

2013 yılında gayrimenkul sektöründe yaşanan olumlu gelişmelerin 2014 yılında kendini daha iyi göstereceğine dikkat çeken Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, “Gayrimenkul sektöründe yaşanan olumlu gelişmeler, 2014 yılında kendini daha iyi gösterecek. Büyük, küçük ve orta ölçekli birçok proje satışa çıkacak. Kentsel dönüşüm projeleri ağırlık kazanacak. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilimiz değişecek ve dönüşecek. Maketten satış kanunu, projelere verilen mortgage’lerdeki bankaların sorumluluğunun artması gibi durumlar sebebiyle artık maliyet ve satış planlaması yapan kurumsal firmalar ön plana çıkmaya başlayacak” diye konuştu.


Karlılığın düşmesiyle diğer sektörlerden inşaat sektörüne geçiş azalacak 

İnşaat sektöründe karlılığın normal seviyelere düşmesi ile birlikte diğer sektörlerden inşaat sektörüne geçişlerin de düşeceğini belirten Sefa Demirbaş, “Karlılığın normal seviyelere düşmesiyle birlikte diğer sektörlerden inşaat sektörüne geçiş azalacak. Sektörümüz yeni kanunlar sayesinde iyice düzenlenmeye ve toparlanmaya başlayacak” dedi.


Tersine göç başlayabilir 

İstanbul,  Ankara  gibi büyükşehirlerde, Güneydoğu sorunun çözülmesi ile birlikte tersine göç başlayabileceğine dikkat çeken Demirbaş, “İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde, Güneydoğu sorununun çözülmesiyle birlikte tersine göç başlayabilir. Orta vadede böyle bir risk gözüküyor. Tam buna karşılık olarak ise bir fırsat var; Güneydoğu sorunu çözülmüş bir Türkiye’de büyük şehirlerde oluşacak bu açık, uluslararası firmaların getireceği talep ile doldurulabilir” ifadesinde bulundu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön