19 / 04 / 2024

Fikri Işık: Kocaeli bir Ar-Ge inovasyon ve sanayi kenti olsun istiyoruz!

Fikri Işık: Kocaeli bir Ar-Ge inovasyon ve sanayi kenti olsun istiyoruz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin, Türkiye'nin, yüksek teknolojiye dayalı üretimin yapıldığı merkez üssü olmasını istediklerini söyledi. Işık, Türkiye'nin sanayi kuruluşlarından 92'sinin Kocaeli'de bulunduğuna dikkat çekti...




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin, Türkiye'nin, yüksek teknolojiye dayalı üretimin yapıldığı merkez üssü olmasını istediklerini söyledi.


Başiskele'de bir otelde düzenlenen sanayi değerlendirme toplantısına katılan Işık, kamu kurumları temsilcileri ve iş adamlarının sorunlarını dinledi.


Basın kapalı yapılan toplantının ardından açıklama yapan Işık, programın, kentteki OSB'lerin ve sanayicilerin sorunlarına yönelik çok kapsamlı ve verimli geçtiğini belirtti.


Işık, toplantıda dile getirilen sorunları not aldıklarını, sorunların takibi ve çözümü noktasında gerekenlerin yapılacağını ifade ederek, "Toplantıda konuştuğumuz konulardan bir tanesi, bizim sanayicimize verdiğimiz en önemli mesaj, evet Kocaeli bir sanayi kenti ama istiyoruz ki bundan sonra Kocaeli bir Ar-Ge inovasyon ve sanayi kenti olsun. Yani bir teknoloji ve üretim merkezi olsun istiyoruz. Kocaeli, yüksek teknolojiye dayalı üretimin yapıldığı Türkiye'nin merkez üssü olsun istiyoruz" diye konuştu.


Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında, Kocaeli'den 92 firmanın bulunduğunu vurgulayan Bakan Işık, şunları söyledi:


"Bu 92 firmadan sadece 19'unun Ar-Ge merkezi var. Bu sayıyı mümkün olursa, tamamına, mümkün olmazsa en az 50'nin üzerine çıkarma çağrımız oldu. Bunu özellikle talep ediyoruz. İlk 500'ün içerisindeki 92 firmadan mümkünse hepsi Kocaeli'de Ar-Ge merkezi kursun. Ar-Ge merkezlerinde teknoloji üretiliyor ve teknolojinin üretime yansımasın da ciddi katma değer oluşuyor, şirketin karlılığı yükseliyor, rekabet şansı artıyor. Bunu özellikle sanayicilerimizden talep ettik. Bu arada son dönemde mevzuatta, kanunda yaptığımız değişikliklerle yerli üretimi destekleyen ciddi adımlar attık. Bunları arkadaşlarla paylaştık."


Toplantıya, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı.



AA


Geri Dön