18 / 04 / 2024

OSBye sektörel kota

OSBye sektörel kota

Avrupa'da ve ABD'de iş yeri açmak için ciddi işlemler gerektiğine dikkati çeken Ballı, yazılı açıklamasında, sanayi sektöründe çok sayıda firmanın iflas ettiğini belirterek, bu durumun önlenmesi için titiz bir çalışma yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Borsada yeni yatırım yapacaklar dikkat! Sektörel olarak nasıl dağılım yapılmalı?

Uzun vade hisse senedi yatırımcısı Onur Demir resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsada yeni yatırım yapacaklara kendi portföyü üzerinden sektörel olarak nasıl dağılım yapılması gerektiğini portföy yönetmenin nasıl yapılacağını anlattı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

Yılın en önemli sektörel buluşması: İnşaat, hazır beton ve çimento sektörleri tek çatı altında toplanıyor!

Türkiye'nin en önemli sektörlerinden inşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri 'Hazır Beton Kongresi ve Fuarı'nda' buluşmaya hazırlanıyor.

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

TÜİK tarafından, sektörel güven endekslerinin Ağustos ayında aylık bazda perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 1,7 düştüğü açıklandı. İşte o rakamlar...

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

Borsada bu kez rekor değil düşüş yaşandı, en fazla hangi sektör kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Borsa İstanbul, 2023 senesinin ikinci işlem gününü düşüşle tamamladı. Peki bugün Borsa İstanbul BIST100’de işlem gören sektörel hisseler içinde en fazla hangisi kazandırıp, hangisi kaybettirdi? İşte gelişmeler…

ATO Başkanı Baran: Arsa ve arazilerde KDV indirimi sektörel faaliyetleri artıracak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baran açıklamasında arsa ve arazilerdeki KDV indiriminin sektörel faaliyetleri artıracağını belirtti.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3.9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi 3,9 azaldı!

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos'ta yüzde 7,1 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Ağustos 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 7,1 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 4,7 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Temmuz 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,7 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran'da yüzde 3,6 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Haziran 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Nisan'da yüzde 3.1 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sektörel güven endeksi verilerini yayınladı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; güven endeksi hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde geriledi.

OSBye sektörel kota Haberi

OSBye sektörel kota

Avrupa'da ve ABD'de iş yeri açmak için ciddi işlemler gerektiğine dikkati çeken Ballı, şöyle devam etti:


"Teminat isteniyor, iş yerinin nereye açılacağı, kaç kişilik istihdam yaratacağı, hangi sektörde faaliyet göstereceği araştırılıyor. Türkiye'nin de kısa süre içerisinde böyle bir sisteme geçmesi gerekiyor. Aksi taktirde aynı sektörlerde faaliyet gösteren iş yerleri yan yana açılıyor ve hem pazar payı düşüyor hem de üretici zarara uğruyor. Bunu önlemek için sektörel bazlı kota uygulamasına geçilmesi gerek."


Türkiye İstatistik Kurumu'nun 10 yıldır bu konu hakkında analiz çalışması yaptığını belirten Ballı, açıklamasında, "Hangi sektörlerde kimler faaliyet içerisinde, bunun haritası çıkartılıyor fakat uygulaması yapılmıyor. Burada en önemli unsur, yeni kurulan firmanın, o sektördeki lider firmalarla eşit şartlarda kurulmasını sağlayabilmek" ifadesini...