28 / 03 / 2024

OSB'den sektörel kota talebi!

OSB'den sektörel kota talebi!

Avrupa'da ve ABD'de iş yeri açmak için ciddi işlemler gerektiğine dikkati çeken Ballı, yazılı açıklamasında, sanayi sektöründe çok sayıda firmanın iflas ettiğini belirterek, bu durumun önlenmesi için titiz bir çalışma yürütülmesi gerektiğini vurguladı.



Avrupa'da ve ABD'de iş yeri açmak için ciddi işlemler gerektiğine dikkati çeken Ballı, şöyle devam etti:


"Teminat isteniyor, iş yerinin nereye açılacağı, kaç kişilik istihdam yaratacağı, hangi sektörde faaliyet göstereceği araştırılıyor. Türkiye'nin de kısa süre içerisinde böyle bir sisteme geçmesi gerekiyor. Aksi taktirde aynı sektörlerde faaliyet gösteren iş yerleri yan yana açılıyor ve hem pazar payı düşüyor hem de üretici zarara uğruyor. Bunu önlemek için sektörel bazlı kota uygulamasına geçilmesi gerek."


Türkiye İstatistik Kurumu'nun 10 yıldır bu konu hakkında analiz çalışması yaptığını belirten Ballı, açıklamasında, "Hangi sektörlerde kimler faaliyet içerisinde, bunun haritası çıkartılıyor fakat uygulaması yapılmıyor. Burada en önemli unsur, yeni kurulan firmanın, o sektördeki lider firmalarla eşit şartlarda kurulmasını sağlayabilmek" ifadesini kullandı.


Sabah


Geri Dön