19 / 04 / 2024

otel dolulukları

otel dolulukları

Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.6 bir düşüş kaydedildi. Türkiye otel doluluklarında Avrupa'da en sert düşüş yaşayan ülke oldu.

Oteller bayramda yüzde 100 dolacak!

Bayram, turizm sektörüne ilaç gibi geldi. Bir haftada 13 milyon kişi yollara dökülecek. Yolcuların yarısı memlekete, yarısı tatil yörelerine koşacak. Oteller ise yüzde 100 doluluğu yakalayacak.

Otel dolulukları düştü: Turizmde fiyatlar frenlendi! Oteller fiyatları Mayıs seviyesine indirdi! 

Otel dolulukları Ege’de yüzde 60, Akdeniz’de ise yüzde 70 seviyesinde oldu. İbreyi yerli turiste çeviren oteller fiyatlarını Mayıs seviyelerine düşürdü. İşte ayrıntılar...

Otel dolulukları yüzde 12.4 düştü!

TURİSTİK Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türkiye'nin Eylül 2015'e otel doluluklarının 2014 yılının aynı dönemine oranla yüzde 12.4'lük bir düşüş ile yüzde 65.3 olarak kaydedildiğini açıkladı.

Yabancıların konut alımı otel doluluk oranını düşürdü!

Yabancıların konut alımı ve arkadaş evi desteği otel doluluklarını eylülde yüzde 12.4 düşürdü. TUROB Başkanı Bayındır, "2016 hedefimiz 2015 yılının altına düşmemek" dedi.

Türkiye'deki otellerin doluluk oranı yüzde 3 düştü!

"Ağustos 2015 Ülke Performans Raporu"na göre, Türkiye genelinde ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre düştü.

Haziran'da otel doluluk oranı yüzde 7.6 azaldı!

Otel rezervasyonlarında en sert düşüş Türkiye'de Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türkiye'nin Haziran otel doluluklarında yüzde 7.6 düşüş olduğunu bildirdi.

Otel doluluk oranları Haziran'da yüzde 7.6 düştü!

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında yüzde 7.6 düşüş olduğunu bildirdi.

Otel dolulukları Haziran'da yüzde 7.6 düştü!

Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.6 bir düşüş kaydedildi. Türkiye otel doluluklarında Avrupa'da en sert düşüş yaşayan ülke oldu.

İstanbul'da otel doluluk oranları Mayıs'ta yüzde 5.2 arttı!

Yeni otel yatırımlarının hızlandığı İstanbul’da Mayıs 2015 otel dolulukları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5.2 arttı. Ocak-Mayıs döneminde oda fiyatı ise ortalama 122 euroya kadar düştü.

Yabancı turist sayısı ilk 5 ayda 1.2 azaldı!

TUROB'un raporuna göre ilk 5 ayda turist sayısı 1.2 azalma ile 10 yıl aradan sonra ilk kez düştü. Antalya'da mayısta otel dolulukları yüzde 8.5 düşerken, otel fiyatları ise yüzde 4 geriledi.

İstanbul'daki otellerin oda fiyatları geriledi!

STR Global’in raporuna göre İstanbul’da mayıs sonu itibarıyla otel dolulukları geçen yıla göre yüzde 75.3 arttı. Ancak en yüksek doluluğa sahip oteller bile yüzde 10’a kadar fiyat indirdi.

Otellerde doluluk oranı yüzde 6.6 artış gösterdi!

TURİSTİK Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) açıklamasına göre, Nisan'da otel dolulukları, 2014 yılının aynı ayına oranla yüzde 6.6'lık artışla yüzde 68.4 yükseldi.

Otel doluluk oranları Şubat ayında artış gösterdi!

Rusya pazarındaki kan kaybı yüzde 40'ı bulurken, otel dolulukları yerinde saydı. Türkiye genelinde otel dolulukları Şubat 2015'te geçen yüzde 0,4 artarak yüzde 58,4 olarak kaydedildi.

Ankara'da otel doluluk oranı yüzde 55.3'e çıktı!

BAŞKENT Ankara, turist sayısında olmasa da otel doluluk oranlarında turizmin başkentleriyle yarışıyor. Ankara'da Ocak 2015 dolulukları yüzde 8.1 artarak yüzde 55.3'e çıktı.

otel dolulukları Haberi

otel dolulukları

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) açıkladığı, dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR Global Haziran 2015 verilerine göre, Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.6 bir düşüş kaydedildi. Türkiye genelinde otel dolulukları ortalama yüzde 63.4 olarak gerçekleşti. 



TUROB'un rapora ilişkin değerlendirmesinde, Avrupa ülkeleri arasında, Türkiye'nin en büyük düşüş yaşayan ülke olduğu belirtildi. Raporda, haziran ayında tüm Avrupa genelinde yüzde 62.1 ile Rusya ve yüzde 63.4 ile Türkiye'nin en düşük doluluk oranına sahip iki ülke olarak öne çıktığı da ifade edildi. Ocak-Haziran 2015 dönemini kapsayan yılın ilk yarısında ise Türkiye'nin otellerdeki doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 2.3 artış ile yüzde 62.5'i gösteriyor.



Bayındır: İnisiyatife davet ediyorum

Raporla ilgili bir değerlendirme yapan TUROB Başkanı Timur...