27 / 04 / 2024

Oteller bayramda yüzde 100 dolacak!

Oteller bayramda yüzde 100 dolacak!

Bayram, turizm sektörüne ilaç gibi geldi. Bir haftada 13 milyon kişi yollara dökülecek. Yolcuların yarısı memlekete, yarısı tatil yörelerine koşacak. Oteller ise yüzde 100 doluluğu yakalayacak.



Genel seçimler, üniversite sınavı, ardından da ramazanın gelmesi ve yurtdışı kaynaklı kayıplar nedeniyle durgun bir sezon geçiren turizm sektörü, bayramla birlikte rahat bir nefes aldı. 15 Temmuz'dan eylül ortasına kadar sezonunu yüksek dolulukla geçirmeye hazırlanan sektör, bayramda yüzde 100'lere varan doluluk oranlarını yakaladı. Tur operatörleri bayramda satışlarını ikiye katlarken yurtiçinde Bodrum, yurtdışında Yunanistan en çok talep gören destinasyonlar oldu. Uçak, otobüs ve trenle 13 milyon kişinin seyahat edeceği bayramda, 500 milyon TL'lik bilet pazarı oluşacak. 


MEMLEKET VE SAHİLE BÖLÜNDÜK 

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, bayramda yaklaşık 13 milyon kişinin yollara düşeceğini bunun da 500 milyon TL'lik bilet pazarı oluşturacağını söyledi. Erdoğan, "7 milyon kişi otobüsle, 5 milyon uçakla, 700 bin kişi de trenle seyahat edecek. Yolculukların yüzde 50'si tatil yörelerine kalanı da memlekete yapılacak" dedi. 10-17 Temmuz tarihleri arasında otobüslerin yüzde 100 dolduğunu vurgulayan Erdoğan, 15'inden itibaren ek seferler çıkacağını aktardı. TÜROFED Başkanı Osman Ayık da bayramda dolulukların yüzde 95'e yaklaştığını belirterek, "Sezon bayramla açılıyor, eylül ortasına kadar yüksek dolulukla devam ediyor" diye konuştu. 


YUNANİSTAN GÖZDE

Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da bayramda yurtdışında Yunanistan'ın büyük talep gördüğünü ifade etti. Onaran, "Ülkede kredi kartı kullanılmıyor gibi yanlış algı var. Bir-iki yer dışında birçok noktada kullanılıyor" şeklinde konuştu. Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, yurtiçi turlara olan talebin geçen yıla oranla ikiye katladığını belirtti. Çilsal, şunları anlattı: "Bodrum ve Didim çok talep görüyor. Kemer, Belek ve Karadeniz turları bunu takip ediyor. İnsanlar eski bayramların coşkusunu yaşamak için Karadeniz yaylarına yöneldi." Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da geçen yıla oranla yurtiçi turlarda yüzde 30, yurtdışında da yüzde 40 artış yakaladıklarını belirtti. Güral Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral ise bayramda otellerinin yüzde 95 dolduğunu kaydetti. Güral, "Bayram sonrası temmuz da tamamen dolu. Ağustosun da yüksek dolulukla geçeceğini düşüyoruz" ifadelerini kullandı 


BİLET BULMAK ZOR DEĞİL

oBilet.com ortaklarından Ali Yılmaz, otobüslerde doluluk oranlarının yüzde 100'e yaklaşması nedeniyle tatilcilerin bilet bulmakta güçlük çektiğini söyledi. Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla bu yıl 'O koltuk senin' uygulamasını hayata geçirdiklerini aktaran Yılmaz, "oBilet.com'da seyahat etmek istediğiniz gün ve saati bildirdiğinizde boş yer yoksa bilgilerinizi bırakabiliyorsunuz. Sistem, herhangi bir rezervasyon iptal olduğunda size hemen bilgi veriyor ve biletinizi alabiliyorsunuz" dedi. 


RUSYA'YA TALEP ARTIYOR

Bu bayramda yurtiçi ve yurtdışında toplam yaklaşık 70 bin kişiyi tatile çıkaracaklarını aktaran Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, "Bayramda en çok vizesiz Yunan adaları turlarımız talep gördü. Benelux, İtalya, İspanya ve Orta Avrupa'ya da ilgi yüksek. Bununla birlikte geçen yıllara göre Rusya taleplerinde ciddi bir artış var. Yurtiçinde ise Antalya ve Bodrum gözde" şeklinde konuştu. 


Sabah


Geri Dön