26 / 04 / 2024

Kapadokya'da yerli turistlerle oteller yüzde 100 doldu!

Kapadokya'da yerli turistlerle oteller yüzde 100 doldu!

Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesisleri, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi bayram tatili için yerli turistlerin gözdesi oldu



Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesisleri, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Peribacaları ile ünlü Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi bayram tatili için yerli turistlerin gözdesi oldu. Bölgedeki konaklama tesislerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken rezervasyon için geç kalan bir çok yerli turist bölgeye gelemedi. Bayram tatili için Kapadokya bölgesini tercih eden yerli turistler bölgedeki yabancı turist grupları ile birlikte Göreme, Ürgüp, Avanos, Uçhisar gibi turistik merkezleri ziyaret ederken peribacaları önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, bayram tatili için haftalar öncesinden yerli turistler bölgeye büyük bir ilgi göstermeye başladığını belirterek bunda tatilin uzun olmasının da ciddi etkisinin bulunduğunu kaydetti. Demir bayram tatilinde bölgede yabancı turistlerin ağırlıkta olacağını kaydederek, 'Bölgede turizm sezonunun ikinci bölümünde yabancı turist sayısı oldukça iyi durumda. Avrupalı turistlerin yanı sıra Güney Amerika ve Uzak Doğu ülkelerinden de ciddi bir talep aldık. Bu taleplerin yanında yerli turistlerin bayram için yaptığı rezervasyonlarla bölgede yüzde 100 doluluk oranına ulaştık' dedi.


Demir, bayram tatilinin Kapadokya bölgesinde geçirecek olan yerli turistlerin uzun tatil döneminde doğa harikası peribacaları ile süslü açık hava müzelerini gezmelerinin yanı sıra eşsiz güzellikteki vadiler arasında bisiklet ve at turlarına katılarak yürüyüş yapabileceklerini söyledi. Dileyen turistlerin yer altı kentlerini gezerek bölgeyi kuş bakışı izlemek için balon turlarına da katılabileceklerini ifade eden Demir, tatil süresince kayadan oyma restoranlarda düzenlenecek olan Türk Gecelerinde ise yerli turist gruplarının büyük ilgi göstermesinin beklendiğini ifade etti. 

Sabah


Geri Dön