19 / 04 / 2024

KAPTİD

KAPTİD

Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesisleri, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi bayram tatili için yerli turistlerin gözdesi oldu

Kapadokya'ya bu yıl 3 milyon turist gelmesi bekleniyor!

Peribacaları, kaya oyma kiliseleri, vadileri ve balon turları ile dünyada kültür turizminin merkezlerinden biri olan Kapadokya'ya bu yıl 3 milyon turistin gelmesi bekleniyor.

Milyarderler Endeksi açıklandı! Elon Musk tahtını kaptırdı!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zenginlerinin yer aldığı ve açıklandığı listenin ilk sıralarında değişiklikler yaşnadı. Buna göre Elon Musk, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin zirvesindeki yerini kaptırmış oldu. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos da birkaç gün ilk sırada yer alabildi.

Türkiye'nin en zenginleri listesi değişti! Hangi patron liderliği kime kaptırdı?

ABD iş dünyası dergisi Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 ismini açıkladı. Peki hangi patron liderliği kime kaptırdı?

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Dünyanın En Değerli 500 Markası" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. En değerli markalarda ABD, Çin ve Japonya başı çekerken, teknoloji şirketleri liderliği kaptırmadı.

Elindeki altınları sakın kaptırmayın! Ramazan Kurtoğlu üstüne basa basa açıkladı: Altın topluyorlar

Altın fiyatlarındaki düşüş devam ederken Uzman isim Ramazan Kurtoğlu ''Elinizdeki altınları sakın kaptırmayın'' diyerek yatırımcıları uyardı.

Apple için büyük deprem! Zirveyi kaptırdılar, işte yeni lider

Dünyanın en değerli şirketi konumunda yer alan Apple için büyük deprem niteliğinde bir olay meydana geldi. Şirket, zirveyi Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco'ya kaptırdı.

Alanya'nın en güzel balkon ve bahçesine ödül!

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “En Güzel Balkon En Güzel Bahçe Yarışması” tamamlandı. En güzel bahçeyi yapan ve en güzel balkonu düzenleyen yarışmacı ödülü kaptı.

ASİTEM, İzmir'de bin dönümlük plato için yer arıyor!

ASİTEM, İzmir’in uluslararası bir film platosu olması için hükümet ve yerel yönetimin de desteğini alarak harekete geçti. Bin dönümlük plato için yer arayışını sürdüren birlik, film ekonomisinin Bulgaristan’a kaptırılmasını önlemeye çalışıyor

Dünyanın gezilecek 52 yerinden biri Kaş!

Dünya'da gezip görülebilecek, 52 yer açıklandı. New York Times, her yıl yaptığı gibi listeyi okuyucularıyla paylaştı. Listede ilk sırayı ise, modanın kalbinin attığı İtalya'nın Milano kenti kaptı.

NG Kütahya Seramik, Sign of the City Awards'ta ödülü kaptı!

'Sign of the City Awards'ta ödül almaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren NG Kütahya Seramik Başkanı Erkan Güral, "NG Kütahya Seramik olarak, Anadolu'da çalışıp Anadolu'da üretim yaparak bu ödülü kazanmak bizim için çok anlamlı" dedi.

Yüksek mimar Tanzanya’da proje yarattı, ödülü kaptı!

Gayrimenkul sektörünün önemli yarışmalarından biri olan International Property Awards’ta birçok kez ödül alan Yüksek Mimar Murat Kader, bu kez Tanzanya’da yarattığı Safari City ile ödüllendirildi.

Konut tahtını dövize kaptırdı!

2010-2013 yılları arasında getiri şampiyonu olan konut, tahtını dövize kaptırdı. Parasını euroda tutan yüzde 27,54, dolarda tutan yüzde 18,73 getiriye ulaştı. Konutun getirisi yüzde 12,99’da kaldı.

Bosch Ev Aletleri ödülleri kaptı!

Bosch Ev Aletleri, uluslararası lider beyaz eşya markalarına ait ürünlerin değerlendirildiği 2013 "Avrupa Karşılaştırmalı Test Raporu" nda toplam 132 ödül alarak birinci sırada yer aldı...

''Formula 1 Nürburgring Pisti'' ABD'li yatırım fonuna satıldı!

ABD 'Yeşil Cehennem' i 90 milyon dolara kaptı. Dünyadaki 'Formula 1' pistleri arasında en tehlikelisi olarak bilinen Almanya'daki Nürburgring Pisti Amerikalı bir yatırım fonuna satıldı...

KAPTİD Haberi

KAPTİD

Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesisleri, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Peribacaları ile ünlü Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi bayram tatili için yerli turistlerin gözdesi oldu. Bölgedeki konaklama tesislerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken rezervasyon için geç kalan bir çok yerli turist bölgeye gelemedi. Bayram tatili için Kapadokya bölgesini tercih eden yerli turistler bölgedeki yabancı turist grupları ile birlikte Göreme, Ürgüp, Avanos, Uçhisar gibi turistik merkezleri ziyaret ederken peribacaları önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, bayram tatili için haftalar öncesinden yerli turistler bölgeye büyük bir ilgi göstermeye başladığını belirterek bunda tatilin uzun olmasının da ciddi etkisinin bulunduğunu kaydetti. Demir bayram tatilinde bölgede yabancı turistlerin...