19 / 04 / 2024

Kapadokya'da turizmde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı!

Kapadokya'da turizmde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı!

Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesinde 9 günlük Kurban Bayramı tatili için turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı...



Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle bölgedeki butik otel, yıldızlı otel ve pansiyonlarda rezervasyonların dolduğunu, bayram tatili süresince Kapadokya'da turist yoğunluğu yaşanacağını söyledi.


Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının yanı sıra bayramda hava sıcaklıklarının artacak olmasını Kapadokya'ya ilgiyi artırdığını ifade eden Cingil, Kurban Bayramı'nda turizmcinin yüzünün güleceğini dile getirdi.


Kurban Bayramı tatili boyunca, Kapadokya'daki turistik tesisler ve konaklama merkezlerindeki doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığını belirten Cingil, ''Bölgedeki turistik tesisler ve konaklama merkezlerinin tamamı doldu. Kapadokya'nın merkezinde bulunan Göreme'deki pansiyonlarda yer kalmadı. Bölgede zaten yabancı turist yoğunluğu da vardı. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması, iç turizmi de hareketlendirdi'' dedi.


Geçmiş yıllarda da uzun bayram tatillerinde Kapadokya'da yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşıldığını vurgulayan Cingil, bayramda Kapadokya'yı tercih eden turistlerin büyük çoğunluğunun İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyük şehirlerden gelen yerli turistler olduğunu kaydetti.


Cingil, seyahat acenteleri ve turların yanı sıra Kapadokya'ya bayram tatilinde bir günlüğüne gelecek çok sayıda yerli turist beklediklerini de ifade etti.


- Turizmciler memnun


Göreme Tourist Hotel Genel Müdürü ve Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) yönetim üyesi Kadir Türk, Kurban Bayramı tatilinin tamamında otellerinde doluluğun yüzde 100 olduğunu söyledi.


Yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistlerden de yoğun rezervasyon aldıklarını belirten Türk, "Kapadokya bu bayramda da geleneğini bozmadı. Her bayramda yaşanan doluluk bu bayram daha fazla olacak. Günler öncesinden rezervasyonlarımızı kapattık. Bu bayramda Kapadokya olarak yoğun bir dönemi yaşayacağız" diye konuştu.


Andromeda Tour Genel Müdürü Talip Aldemir ise bayram yoğunluğunun bölge turlarına da yansıdığını ifade etti. Bayram tatilinin 9 güne çıkmasının tur operasyonlarının sayısını artırdığını kaydeden Aldemir, şunları kaydetti:


"Bayram dönemlerinde yerli turist yoğunluğu oluyor ancak bu yıl daha da fazla bir yoğunluk gözlemledik. Talebe cevap verebilmek için şimdiden günlük bölge turu sayılarımızı artırmaya başladık. Hem yerli hem de yabancı turistlerimizde bayram için özellikle Kapadokya'yı tercih edenler var. Yaşanan bu yoğunluğun diğer zamanlarda olmasını da diliyorum". 


AA


Geri Dön