25 / 04 / 2024

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği

Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesisleri, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi bayram tatili için yerli turistlerin gözdesi oldu

Kapadokya'ya gelen turist sayısında düşüş yaşandı!

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği yaptığı açıklamayla Kapadokya'ya gelen turist sayısında yüzde 30 oranında düşüş yaşandığını belirtti...

Alanya Huzurevi ne zaman açılacak?

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “80 kişi kapasiteli tesislerimizin kapılarını Alanya Huzurevi sakinleri için açacağız” dedi.

Alanya, Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtım yapacak!

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT’te Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya markası ile 20’nci kez 63 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtım yapacak.

Rusya krizinin fırsata çevrilebilmesi görüşüldü!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “Kişi sayısı olarak mevcut şartlarda ve kısa vadede Rus pazar açığının kapatılması mümkün görünmüyor” dedi.

Avantaj Rotası Alanya protokolü imzalandı!

Kış turizmini canlandıracak “Avantaj Rotası Alanya” protokolü Alanya Belediyesi’nin desteğiyle Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Anadolujet arasında, Grand Okan Otel’de düzenlenen törenle imzalandı.

Karadeniz'in turizm pazarında Araplar etkin rol oynuyor!

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Toktaş, 'Arap pazarını üzmememiz bizim orta vadede ekonomik kalkınmamız için çok önemli" açıklamasını yaptı.

Alanya, turizm gelirinin yüzde 10’unu karşılıyor!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.

Kapadokya'ya 6 ayda 1 Milyon 244 bin turist geldi!

Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 1 milyon 244 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Turizm'de Arz-talep dengesi sağlanmalı!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “Biran önce harekete geçilmeli. Arz-talep dengesi sağlanmalı, yatırımlara sınırlama getirilmeli” dedi.Sili, sektörün bu konuyla ilgili çalışmanın biran önce başlatılması gerektiğini ifade etti.

Kapadokya'yı 5 ayda 1 milyon turist ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimlerinin önemli kültür turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da ki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Burhan Sili: 100 yeni otel teşvik kapsamında!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Sezon Kokteyli Banana Otel’de yapıldı. ALTİD Başkanı Sili, “Bu gömlek bize dar gelmeye başladı. Bundan sonra farklı noktalarda farklı işler yapmak zorundayız” dedi.

Alanyalı turizmciler ITB Berlin Turizm Fuarı'na katıldı!

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya'nın ağırladığı turist sayısını artırmak hedefiyle başlattığı çalışmalar kapsamında 2015 ITB Berlin Turizm Fuarı'nda yer aldı.

Altav ve Altid turizm adına Berlin Fuarı'na katıldı!

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya’nın ağırladığı turist sayısını arttırmak hedefiyle başlattığı çalışmalar kapsamında 2015 ITB Berlin Turizm Fuarı’nda yer aldı.

Kapadokya'da turistler butik otelleri tercih ediyor!

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih ediyor.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Haberi

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği

Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesisleri, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Peribacaları ile ünlü Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi bayram tatili için yerli turistlerin gözdesi oldu. Bölgedeki konaklama tesislerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken rezervasyon için geç kalan bir çok yerli turist bölgeye gelemedi. Bayram tatili için Kapadokya bölgesini tercih eden yerli turistler bölgedeki yabancı turist grupları ile birlikte Göreme, Ürgüp, Avanos, Uçhisar gibi turistik merkezleri ziyaret ederken peribacaları önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, bayram tatili için haftalar öncesinden yerli turistler bölgeye büyük bir ilgi göstermeye başladığını belirterek bunda tatilin uzun olmasının da ciddi etkisinin bulunduğunu kaydetti. Demir bayram tatilinde bölgede yabancı turistlerin...