26 / 04 / 2024

Kapadokya'ya gelen turist sayısında düşüş yaşandı!

 Kapadokya'ya gelen turist sayısında düşüş yaşandı!

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği yaptığı açıklamayla Kapadokya'ya gelen turist sayısında yüzde 30 oranında düşüş yaşandığını belirtti...



Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, peribacaları ile ünlü olan Kapadokya bölgesinde, yabancı turist sayısında düşüş yaşandığını belirtti. 


Bunun en önemli sebebinin İspanya, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerde yaşanan ekonomik kriz olduğunu kaydeden Demir, bölgedeki turistik konaklama tesislerinde şu anda doluluk oranının yüzde 50 seviyesinde olduğunu ifade etti. 


Demir 'Kış döneminde katıldığımız yurt dışı turizm fuarları bölgemiz için oldukça başarılı geçmişti. Buradan yola çıkarak bu yıl bölgeye daha fazla yabancı turist geleceğini planlıyorduk. Ancak Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz tüm dünyadaki turizm piyasasını olduğu gibi ülkemiz turizmini de olumsuz yönde etkiledi. Bölgemize içerisinde bulunduğumuz aylarda en fazla İtalya, Portekiz ve İspanya'dan turist geliyordu ve kriz nedeniyle turist sayısında yüzde 30 lara varan bir düşüş yaşadık.' dedi.

Sabah


Geri Dön