29 / 03 / 2024

Hüseyin Güneş: Antalya'ya gelen turist sayısında ve portföyünde değişiklik var!

Hüseyin Güneş: Antalya'ya gelen turist sayısında ve portföyünde değişiklik var!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Güneş, 2014 yılının ilk yedi ayında Antalya'ya gelen turist sayısında artış olduğunu ve portföyde değişiklikler yaşandığını söyledi.



Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Güneş, 2014 yılının ilk yedi ayında Antalya'ya gelen turist sayısında artış olduğunu ve portföyde değişiklikler yaşandığını söyledi. 2014 Ocak-Temmuz döneminde Antalya'yı en çok Rus turistlerin tercih etmesi ile portföydeki yüzde dilimlerinde değişimler meydana gelmeye başladığını belirten Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Güneş, Manavgat sahillerinin yine Avrupalı turistler tarafından daha çok tercih edildiğini belirtti. Güneş, Türkiye'de konaklayan turistlerin yaklaşık üçte birinin Antalya'ya, Antalya'da konaklayan turistlerin üçte birinin ise Manavgat-Side sahillerinde tatil yaptığını belirterek, Almanya'dan gelen turistler başta olmak üzere Avrupalı turistlerin ManavgatSide sahillerinde en yüksek portföyü oluşturmaya devam ettiğini belirtti. 



TURİZMDE ARTIŞ YAŞANIYOR


Türkiye'nin yakın komşularında çeşitli sorunlar yaşanmasına rağmen Türk turizmine etkisi olmadığını ve turizmde artış yaşandığına vurgu yapan Güneş, geçtiğimiz yılın Ocak-Temmuz dönemine göre bu yıl Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısında yaklaşık yüzde 6,8 artış gerilir çekleştiği kaydetti. Antalya'ya 2013 yılının Ocak-Temmuz döneminde 6 milyon 062 bin yabancı turist geldiğini ifade eden Güneş, 2014 Ocak-Temmuz döneminde ise bu rakamın yaklaşık yüzde 7,1 artarak 6 milyon 500 bin olarak gerçekleştiğini söyledi. 2013 yılı Ocak-Haziran döneminde turizm geliri 13 milyar dolar gerçekleştiğini hatırlatan Güneş, bu rakam 2014 yılı Ocak-Haziran döneminde yaklaşık yüzde 6,3 artarak 14 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.



Hürses 


Geri Dön