18 / 04 / 2024

Antalya'ya gelen turist sayısında 7,7'lik artış oldu!

Antalya'ya gelen turist sayısında 7,7'lik artış oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Biriminden yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'ya ocak-temmuz döneminde gelen yabancı turist sayısı, geçen yıla göre yüzde 7,7'lik artışla 6 milyon 61 bine ulaştı...



Antalya'ya ocak-temmuz döneminde gelen yabancı turist sayısında geçen yıla göre yüzde 7,7 artış oldu.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Biriminden yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'ya gelen yabancı ziyaretçi sayısı, ocak-temmuz döneminde yüzde 7,7'lik artışla 5 milyon 629 binden 6 milyon 61 bine yükseldi.


Antalya'ya gelen Rus turist sayısı da geçen yıla göre yüzde 16,7 artışla 1,8 milyon oldu. Almanya'dan gelen turist sayısında geçen yıla göre yüzde 0,6 düşüş yaşanırken, Hollanda ve İngiltere pazarlarında ise ortalama yüzde 5 artış görüldü.


Ukrayna, Kazakistan gibi bazı Bağımsız Devletler Topluluğu pazarlarında yüzde 20'ye yaklaşan büyüme gerçekleşti. Avusturya, Fransa, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Macaristan gibi Avrupa pazarındaki düşüşler ise devam etti.


İran pazarındaki düşüş yüzde 57 olurken, bu ülkeden gelen turistlerin sayısı 20 binin altına geriledi. Yeniden toparlanan İsrail pazarında ise turist sayısı yüzde 136'lık artışla 35 bine ulaştı.


AA


Geri Dön