26 / 04 / 2024

Antalya turist

Antalya turist

Antalya'ya 2014'te 12,5 milyon turist geldi. Antalya'yı geçen yıl 556 bin 419'u transfer ziyaretçi olmak üzere 12 milyon 498 bin 373 bin kişi ziyaret etti.

Antalya'ya 11.1 milyon turist geldi!

Antalya' ya bu yılın ocak-ekim döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artarak 11,1 milyon kişiye çıktı...

Antalya'ya Ekim'de 1 milyon 91 bin turist geldi!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ekim ayı turizm raporuna göre, ekim ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.5 gerileyen Antalya, 1 milyon 91 bin kişi ağırladı.

Antalya Gündoğmuş, turizmle tanıtılacak!

Başkan Özeren, ilçenin eko ve yayla turizmi potansiyelini dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Özeren, hedeflerinin turistlerin yayla, köy turları, doğa yürüyüşü ve eko turizm kapsamında Gündoğmuş'a gelmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Antalya 11 milyonuncu turistini karşıladı!

Alman çifte ICF Airports Antalya Havalimanı tarafından Kundu"daki IC Hotels Green Palace Otel'de bir hafta konaklama imkanı, Freebird Airlines tarafından da gidiş-dönüş uçak bileti hediye edildi.

Lüks otelleri azeri ve kazak turistler doldurdu!

Her sey dahil sistemiyle Avrupalı turistin ekonomik tatil adresi olan Antalya'da artık lüks turizm öne çıkıyor. Otellerin geceliği 2.500 dolardan başlayan odaları bu sezon Kazak ve Azeri turistle doldu...

Antalya'ya gelen turist sayısında 7,7'lik artış oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Biriminden yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'ya ocak-temmuz döneminde gelen yabancı turist sayısı, geçen yıla göre yüzde 7,7'lik artışla 6 milyon 61 bine ulaştı...

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Antalya turizminde iki rekor birden kırıldı!

Antalya'ya 1 Ocak-29 Temmuz tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı, 8 milyon 11 bin 828 ile yeni bir rekora ulaştı. Ayrıca 29 Temmuz'da da 100 bin 40 ziyaretçi ile 1 günde gelen yolcu rekoru kırıldı.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Antalya'da yılın ilk günlerinden turizm rekoru!

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Antalya’ya yılın ilk günlerinde gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 27,7 arttı.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Turizmci Recep Yavuz, “ Gelen turist sayısı 2017'de 375 bin, 2018'de 637 bin, 2019'da 719 bin, 2020'de 211 bin, 2021'de 83 bin olarak gerçekleşmişti. Böylelikle ağustos ayının sonu itibarı ile 805 bin turist ile bütün geçmiş yılların rekoru kırılmış oldu." Dedi. İşte haberin detayları!

Antalya'ya en fazla turist Almanya'dan gelmiş!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şehre bu yıl gelen yabancı turist sayısının 7 milyonu geçtiğini, ilk sırada da Alman misafirlerin yer aldığını açıkladı. 

Antalya Demre'de taş evlere Avrupalı turist ilgisi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek taş evler, batı Avrupalı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye tatile gelen turistler Beymelek taş evlerde tarih ve doğayla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Antalya'nın yeni projeleri umutlandırdı!

Antalya İstanbul’dan sonra Türkiye’nin dünya çapındaki ikinci markası. Hakikaten son yıllarda uluslararası standartlarda tesisler açıldı ve çok ciddi anlamda turist çekiyor. Antalya için yeni projeler planlanıyor..

Antalya Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı!

Antalya’nın en fazla Rus turist ağırlayan tatil beldesi Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı. Birçoğu ise kredilerle ayakta kalabiliyor.

Antalya'daki ters evi 30 bin kişi ziyaret etti!

Antalya'da bir grup girişimci tarafından yaptırılan ve dünyadaki 13'üncü örneği olduğu belirtilen ters evi, 2016 yılının ocak ayından itibaren yaklaşık 30 bin turist ziyaret etti.

Antalya'nın tesisleri mimarisiyle göz dolduruyor!

Antalya'da turist çekme mücadelesi ile farklılık oluşturma çabasına giren turizm yatırımcıları, sundukları hizmet ve konforun yanı sıra işletmelerindeki mimariyle de turistlerin dikkatini çekiyor.

Antalya turist Haberi

Antalya turist

Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısı 2014 yılında 12 milyon 498 bin 373 olarak belirlendi.


Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Antalya'yı ziyaret eden turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 3,52 artarak 11 milyon 941 bin 954 kişiye yükseldi.


Aynı dönemde kente 556 bin 419 transfer ziyaretçi girişi gerçekleşirken, bu girişle Antalya'ya gelen ziyaretçi sayısı 12 milyon 498 bin 373'e ulaştı.


Kenti ziyaret edenlerin yüzde 30,32'sini Rusya Federasyonu, yüzde 25,96'sını Almanya, yüzde 4,76'sını Hollanda'dan gelen ziyaretçiler oluşturdu. Hollanda'yı İngiltere, İsveç, Ukrayna, Belçika, Kazakistan, Polonya ve Norveç'ten gelenler izledi.


Antalya'yı 2014 yılında Rusya Federasyonu'ndan 3 milyon 489 bin 7 kişi, Almanya'dan ise 2 milyon 987 bin 371 kişi ziyaret...